De SurvivalKID Naar de middelbare school

Coverafbeelding van: De SurvivalKID Naar de middelbare   school

Trefwoord(en)
school
kiezen

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Ga je binnenkort naar de middelbare school? Dan zit je waarschijnlijk vol vragen want dat is een grote verandering in je leven. Welke school kies je? Hoe werkt dat met al die verschillende leerkrachten? Hoe maak je nieuwe vrienden?
Om je te helpen bij deze overgang verscheen deze gids. Stap voor stap worden de verschillende onderwerpen besproken die aansluiten bij deze verandering in je leven. Zowel praktische tips over schoolkeuze als advies rond gevoelens komen aan bod. Want plots ben je niet meer de grootste van de school maar weer de kleinste. Je zou verloren kunnen lopen in een grote school als je de weg niet durft vragen. En je moet open staan voor nieuwe vrienden.
Na alle tips volgen twee dagboeken, een van een jongen en een van een meisje, waar je veel herkenningspunten in zal vinden. Die dagboeken werken geruststellend, zo merk je dat alles waar je je zorgen over maakt, heel gewoon is. Iedereen die de overstap naar de middelbare school meemaakt, herkent die gevoelens. Helemaal achteraan volgt nog een bericht voor ouders, leerkrachten en zorgverleners. Zo kunnen ze beter rekening houden met alle gevoelens die opduiken rond die schoolkeuze.
Dit handboek is vlot en duidelijk geschreven, met speelse illustraties. Het zal je zeker helpen om de stap naar de middelbare school vlotter te laten verlopen.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Descamps   

Illustrator
Stieven Van der Poorten   

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
SurvivalKID

Jaartal
2016

ISBN
9789462345485

Aantal pagina's
143

Prijs
€11,95