De survivalgids stotteren en broddelen

Coverafbeelding van: De survivalgids stotteren en broddelen

Trefwoord(en)
anders zijn
stotteren
helpen

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Wat is stotteren? Wat is broddelen? Kan ik er iets aan doen?
Op deze vragen probeert dit boek een antwoord te geven. Na een eerste uitleg over waarom dit boekje noodzakelijk is, volgen diverse hoofdstukken die elk een bepaald onderwerp behandelen dat belangrijk is: wat is stotteren, wat doet dat met jou, wat is broddelen, hoe behandelen we dat. Na elk hoofdstuk volgt een ‘quiz’, een vragenlijstje over al wat net verteld werd. Zo kan je voor jezelf uitmaken of je het begrepen hebt en wat voor jou belangrijk is. Het voorlaatste hoofdstuk staat boordevol handige tips, daar kan je onmiddellijk mee aan de slag. Het laatste hoofdstuk gaat over enkele bekende mensen die stotteren. Zij vertellen kort over hun ervaringen en hoe ze er nu mee omgaan.
De raadgevingen en tips in dit boek kan je uitproberen en zo ontdekken wat voor jou helpt. Soms heb je de hulp van je ouders of leerkrachten nodig. Samen met hen kan je nog meer bereiken. En ze kunnen je ook helpen, of motiveren.
Je kan dit boek in één keer doorlezen, om alles te weten te komen wat je wil weten over dit onderwerp. Of je kan er het hoofdstuk uitpikken dat voor jou het belangrijkste is. Omdat het stotterprobleem voor iedereen anders is, kan het zijn dat het ene hoofdstuk je meer aanspreekt dan het andere. Doorheen heel het boek vind je nog kleine oranje kaders met een wist-je-datje, of een getuigenis van een stotteraar. Achterin het boek volgt nog een boodschap voor ouders en leerkrachten. De vlotte tekst, de boeiende getuigenissen en de duidelijke uitleg maken dit boek vlot leesbaar. De pittige illustraties vrolijken het geheel nog op en maken het extra aantrekkelijk. Het nodigt zeker uit om als werkboek te gebruiken. Dit is een interessant hulpmiddel voor iedereen die te maken heeft met stotteren.

Mik Ghys - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Annick Beyers   

Illustrator
Josine van Schijndel

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
Survivalgids

Jaartal
2015

ISBN
9789462344266

Aantal pagina's
161

Prijs
€11,95