De super wonderlijke reis van Freddie

Coverafbeelding van: De super wonderlijke reis van Freddie

Trefwoord(en)
reizen
zoektochten
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De zomervakantie zou er zo uitgezien hebben: Fred zou thuis wat rondhangen met zijn papa en oma, Ben zou met zijn vader en stiefmoeder Becky naar Amerika gaan en Charlie zou met zijn ouders naar een veganistisch kuuroord gaan. Maar alles liep anders. Freds oma stierf en daardoor kreeg Fred zijn geboorteakte in handen. Hij wist al wel dat zijn papa niet zijn biologische vader was, maar nu had hij eindelijk een naam. En hij wilde die man opzoeken, om een soort reserve-vader te hebben. Hij ontdekte dat die man aan de andere kant van het land werkte en plande een reisje. Gelukkig voor hem wilden zijn twee vrienden mee, vooral omdat ze erg tegen hun vakanties opzagen. Want Ben kon niet overweg met zijn stiefmoeder en Charlie hield niet van gezonde voeding. Ze maakten hun ouders wijs dat ze bij elkaar logeerden en vertrokken samen op reis. Een fantastische reis die voor erg merkwaardige belevenissen zorgde. Zoals een wedstrijd uien eten, kleren kwijtspelen door brand, een diefstal oplossen, superheld spelen, televisieberoemdheden worden en een oma vinden.

De reis van Fred en zijn vrienden is hilarisch. Net als je denkt dat het niet gekker kan worden, gebeurt er weer iets dat je versteld doet staan. De drie jongens zitten vol goede bedoelingen, ook al bedenken ze soms rare oplossingen voor hun problemen. Maar hun gedrag is ook erg herkenbaar. Want als je geld gewonnen hebt, wil je er toch wel weer wat van uitgeven? Of als je kleren nodig hebt, ben je tevreden met eender wat? Dat hun belevenissen soms verkeerd begrepen worden door anderen, bezorgt hen nationale bekendheid. Heerlijk om lezen hoe alles fout begrepen en opgeklopt wordt, terwijl de jongens zelf zo onzichtbaar mogelijk proberen te blijven.
Het verhaal leest vlot, waarbij Fred de verteller is van alle avonturen. Zijn gevoelens en gedachten vullen de avonturen die de vrienden beleven aan. Wat hij meemaakt en voelt is zeer herkenbaar, en door de rare samenloop van omstandigheden heel grappig. Enkele vrolijke zwart-wit illustraties begeleiden het verhaal.
Een hilarisch reisverhaal boordevol verrassende gebeurtenissen.

Mik Ghys - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jenny Pearson   

Illustrator
Rob Biddulph   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025772192

Aantal pagina's
275

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Super Miraculous Journey of Freddie Yates

Vertaler(s)
Maria Postema