De strijd van de straatkatten – Middernachtkatten, deel 1.

Coverafbeelding van: De strijd van de straatkatten – Middernachtkatten, deel 1.

Trefwoord(en)
katten
avontuur
redden

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Nova en Henry hebben een beurs gekregen voor een speciale school, maar dat valt wat tegen. Er lopen veel katten rond op school, maar de leraar heeft bij veel vakken moeite om les te geven. Tot Nova en Henry ontdekken dat ze met katten kunnen praten. Vanaf dat moment verandert hun leven, ze worden kattenbeschermers. Plots wordt duidelijk dat aan deze school ook katten lesgeven. Nova en Henry, die een uitzonderlijk talent heeft om geuren te herkennen, krijgen ook meteen een belangrijke opdracht. De kattenkoningin van Engeland is gevangen genomen en moet bevrijd worden. Een spannende en avontuurlijke klus voor Henry en Nova, wiens vader bekend staat bij de katten als de meester-ontsnapper.

Iedere katteneigenaar droomt er wel eens van om te kunnen praten met zijn kat. Wat zou die allemaal denken? En doen? En dromen? Voor Henry en Nova wordt dat werkelijkheid, maar daardoor belanden ze wel meteen in een gevaarlijk avontuur. Een avontuur vol fantasie en spanning, mooi opgebouwd en boeiend door de vele wendingen in het verhaal. De personages zijn raak getypeerd en vullen elkaar mooi aan met hun verschillende talenten. Ook de katten hebben heel uitgesproken karakters.
Het verhaal wordt verlucht met enkele sfeervolle, grijzige illustraties. Door de randillustraties op elke bladzijde krijgt het boek een mysterieuze uitstraling. Wat natuurlijk perfect past bij dit fantasievolle avontuur.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Barbara Laban   

Illustrator
Jérôme Pélissier   

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Middernachtkatten

Jaartal
2023

ISBN
9789025885359

Aantal pagina's
305

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Middernachtskatzen. Die Schule der Felidix

Vertaler(s)
Ans Van der Graaff