De strijd om Arranmore – Stormwachter, deel 3

aanrader Coverafbeelding van: De strijd om Arranmore – Stormwachter, deel 3

Trefwoord(en)
avontuur
strijd
goed en kwaad
vriendschap
magie

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

De kwaadaardige tovenares Morrigan dreigt heel Arranmore in te palmen. Fionn en zijn vrienden zijn koortsachtig op zoek naar Dagda, de goede tovenaar. Na heel wat speurwerk komt Fionn er achter dat hij degene is die de strijd met Morrigan zal moeten aangaan. Maar zij is zo sterk en hij kan zijn magie moeilijk kanaliseren. Lukt het hem om de ondergang van Arranmore te voorkomen?

Dit is het derde deel uit de trilogie van ‘Stormwachter’. De verschillende personages zijn gekend vanuit het eerste avonturen en moeten eerst ook gelezen worden om de omstandigheden en gebeurtenissen goed te kunnen begrijpen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Fionn. Daardoor heeft de lezer ook een erg goed beeld van wat hij meemaakt en denkt, zijn twijfels en frustraties over zijn uitblijvende magie en zijn houding tegenover andere mensen op het eiland. Maar Fionn is ook geëvolueerd doorheen de trilogie. Hij is meer en meer vastbesloten om het eiland te redden. Al blijven de twijfels en angst hem weer heel wat parten spelen. Ook in dit deel spelen de befaamde kaarsen van zijn opa een belangrijke rol. Met die kaarsen kunnen ze naar andere ‘lagen’ van het eiland reizen en zodoende bepaalde informatie verkrijgen die ze nodig hebben.
De gebeurtenissen – realistische en magische – volgen elkaar in snel tempo op. De dialogen tussen de personages zijn vloeiend en heel herkenbaar. De verschillende personages worden goed geschetst als mensen van vlees en bloed.
De strijd met het leger van Morrigan neemt de volledige tweede helft van het verhaal in beslag en doet de kansen telkens weer kantelen in het voor- of nadeel van Fionn en de eilandbewoners. Met uiteindelijk een wensvervullende finale, maar die wordt niet zonder slag of stoot bereikt.
Knap sluitstuk van een aan te bevelen trilogie voor vele uren ‘magisch’ leesplezier.
Een aanrader, net als de vorige delen.

Pol Van Damme - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Catherine Doyle   

Uitgeverij
Fantoom   


Reeks
Stormwachter

Jaartal
2021

ISBN
9789059249387

Aantal pagina's
316

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Storm Keepers’ Battle

Vertaler(s)
Maria Postema