De storm

Nadat Koen Brandt (regie) en zijn ploeg van Het Geluidshuis verschillende sprookjes onder handen namen, wagen zij zich deze keer aan een heuse Shakespeare. ‘De storm’, een van zijn late ‘romances’, inspireerde hen tot dit hoorspel vol spanning en humor.
Alles begint heerlijk rustig op een exotisch eiland waar de heks Sycorax en haar zoon, het monster Kalibaan, heersen over de steeds weer transformerende geest Ariel. Als op een dag een bootje op het eiland strandt met daarin Prospero en zijn dochter Miranda, beginnen vele avonturen en misverstanden. Prospero was de hertog van Milaan maar werd door zijn broer Antonio verbannen naar het eiland. Hij zal er zich wijden aan de magie. Twaalf jaar later vaart een schip het eiland voorbij met daarop Alonso, de koning van Napels, zijn zoon en kroonprins Ferdinand en hun gevolg waaronder ook Antonio. Prospero die dit gevolg ziet voorbijvaren, ontketent een nooit geziene storm. Het schip zinkt en de bemanning spoelt aan op het eiland. En zo beginnen nog meer avonturen, misverstanden en spannende gebeurtenissen waarin oa Antonio de macht wil grijpen en Ferdinand verliefd wordt op Miranda. Maar eind goed al goed, de vele verwarringen en intriges en valse plannen zullen een happy end kennen zoals Shakespeare het zelf wilde.
Zoals we ondertussen gewend zijn van Het Geluidshuis, blinkt ook deze bewerking uit door de professionele acteursstemmen die perfect gecast, geregisseerd en opgenomen zijn met regelmatig een stevig spraakgebrek of een sappig dialect, de gedegen opname vol overrompelende geluiden en heerlijke overdrijvingen, het verhaal vol vaart dat je aandacht vasthoudt. Zij hebben zich reeds bewezen met voorgaande projecten dat zij als team steeds sterk, origineel en verrassend uit de hoek komen. En dat herhalen zij hier weer.
Het bijbehorend boekje loodst je doorheen het luisterspel met een uitdiepende beschrijving van de personages, fragmenten, liedjesteksten, kleurrijke illustraties en wat verklarende woorden en uitleg.
Een geheel dat zowel kinderen als volwassenen boeit.

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Wauters

Illustrator
Mark Borgions   

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Jaartal
2015

ISBN
9789079040353

Aantal pagina's
44

Prijs
€24,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
01:19

Verteller
Warre Borgmans   
diverse

Componist
Koen Brandt