De stad van Ingela

aanrader Coverafbeelding van: De stad van Ingela

Trefwoord(en)
stad
leven
design
mensen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Ingela P. Arrhenius is een Zweeds designer, wat je meer dan duidelijk in al haar boeken merkt. Zo ook in dit XL-prentenboek vol oogverblindende, strakke prenten. Zij verbeeldt haar stad in al haar aspecten: de kiosk, het zwembad, het museum, de boekhandel, de dierentuin, de markt, de metro, de postbode, het restaurant, … Op sommige prenten zie je dat zij zich op Parijs heeft geïnspireerd, maar toch is het geheel universeel. Zowel personen of beroepen, locaties en gebouwen komen rijkelijk aan bod, telkens 1 per pagina. Zij verbeeldt elke situatie met grote kleurrijke vlakken en gestileerde personages en dieren. Strak en toch fantasierijk. Zo weet zij op een geslaagde wijze design en verbeelding helder en duidelijk met elkaar te combineren. Ook niet te vergeten haar lichte humor die subtiel aanwezig is. Alsook de te ontdekken verwijzingen naar herkenbare personen zoals Picasso, Mondriaan, Superman, … Die maken het ook voor volwassenen leuk om samen met de kinderen in dit boek te grasduinen.
Het is een ware lust om elke prent te bekijken en er je eigen associaties op los te laten. Meer nog dan elke prent afzonderlijk te bekijken, wordt je aandacht geprikkeld doordat personages en dieren in verschillende situaties opduiken. Dit stimuleert je zin tot zoeken en ontdekken.
Tot slot, om je nog extra te stimuleren om op zoek te gaan doorheen alle prenten, zie je vooraan en achteraan vele details uit de prenten met hun naam erbij.
Zoek en vind, en fantaseer… En heb veel plezier met deze aanrader.

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Ingela P. Arrhenius   

Illustrator
Ingela P. Arrhenius   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2017

ISBN
9789025767815

Aantal pagina's
36

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
La ville

Vertaler(s)
J.H. Gever