De sprookjesverteller – Sprookjes van Andersen

Coverafbeelding van: De sprookjesverteller – Sprookjes van Andersen

Trefwoord(en)
sprookjes

Genre
voorleesboek

Vanaf
5 jaar

Dat Thé Tjong-Khing niet alleen een alom geprezen tekenaar is van oogstrelende prenten, maar ook een gedreven verteller van sprookjes, bewees hij reeds eerder in zijn sprookjesboeken.
Deze keer heeft hij 13 sprookjes van Hans Christian Andersen bewerkt en netjes gebundeld in dit lijvige boek (met leeslint!). Twee ervan verschenen eerder in zijn vorige boek.
De selectie is gevarieerd: bekend naast onbekend, eenvoudig naast iets complexer, kort naast lang. Zoals ‘Het lelijke jonge eendje’, ‘De kleine zeemeermin’, ‘De kleren van de keizer’, … Maar ook ‘Wat vader doet is altijd goed’ of ‘De reiskameraad’ of …
Tjong-Khing bewerkt met respect voor het origineel. Hij maakt de vertellingen snediger en hanteert een eigentijds taalgebruik. Ze zijn stuk voor stuk perfect voorleesbaar want elk woord ligt in je mond als gegoten.
De illustraties in de herkenbare Tjong-Khing – stijl zijn pareltjes. Zij zijn verhalend én sfeervol. Zij prikkelen je verbeelding en verfrissen de tekst.
Een mooi boek dat niet mag ontbreken in je sprookjesboekenkast en dat keer na keer zowel oud als jong zal plezieren met boeiende voorleessessies.

Eric Vanthillo - januari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Thé Tjong-Khing   

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025766412

Aantal pagina's
136

Prijs
€17,95