De spooktoren

De tweeling Mal en Colm verhuist met hun moeder naar een oude torenflat in Chicago. Terwijl hun moeder naar haar nieuwe job gaat, verkent de tweeling de woontoren. Tot hun verbazing ontdekken ze dat in de lift knopje 13 ontbreekt. Dat knopje blijkt alleen tevoorschijn te komen tussen 1 en 2 uur ’s middags. Zo belanden ze op de 13e verdieping van een spooktoren, waar allemaal dode mensen wonen die ooit in de woontoren geleefd hebben. Mal en Colm sluiten vriendschap met Teddy in de spooktoren en met Tamika in de echte wereld. Samen willen ze het geheim, of de vloek, van de toren ontrafelen.

Dit mysterieuze verhaal is een combinatie van fantasie en realiteit. De spooktoren leeft naast de echte toren, maar komt toch in gevaar wanneer de professor die alles onder controle heeft, in het ziekenhuis belandt. Alles draait om het verwerken van het afscheid van een geliefd persoon. Terwijl Colm problemen heeft met de verwerking van de dood van zijn vader, heeft de professor hetzelfde met zijn vader. Die is echter nog levend in de spooktoren zodat de professor hem daar nog kan opzoeken. En geen afscheid hoeft te nemen.
Dit is niet zomaar een verhaaltje over een parallelle wereld of een vervloeking, het gaat dieper dan dat. Voor Colm is het in ieder geval heel belangrijk dat hij beseft dat je een dode moet loslaten.
De personages zijn knap getypeerd, hun karakters zijn erg verschillend en duidelijk verwerkt in het verhaal. Ook de rollen van de moeder van de tweeling en de professor komen duidelijk aan bod. Het geheel is spannend, fantasierijk en geloofwaardig.
Een indrukwekkend avontuur tussen 2 werelden.

Mik Ghys - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Keir Graff   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2018

ISBN
9789000362073

Aantal pagina's
255

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Phantom Tower

Vertaler(s)
Esther Ottens