De Spokenjagers

aanrader Coverafbeelding van: De Spokenjagers

Trefwoord(en)
spoken
avontuur
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Op een avond ontdekt Tom in de kelder een slijmerig en jammerend spook. Maar niemand in huis wil hem geloven. Zijn oma luistert wel naar hem en stuurt hem naar een echte spokenjager, Hedwig Kummelsap. Die geeft hem tips om het spook te verjagen. Maar dan blijkt er meer aan de hand. Zal Tom de moed vinden om samen met mevrouw Kummelsap de opdracht te vervullen?

Dit vrij korte verhaal zal de jonge lezers zeker en vast aanspreken.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Tom. Zij verwoordt ook de gedachten en gevoelens van Tom: zijn angst voor de donkere kelder, het griezelige spook, de plagerijen van zijn zus, zijn zenuwachtigheid om bij vreemde mensen te moeten aanbellen enz. Jonge lezers zullen zich hierin moeiteloos herkennen en heel erg goed kunnen meeleven met de dingen die Tom overkomen. Ook de voldoening bij Tom op het einde zullen ze zeker weten te waarderen.
De auteur slaagt erin om in dit korte bestek het verhaal logisch te laten verlopen, de personages levensecht te laten overkomen, een grappig griezelige sfeer te scheppen en de lezer te blijven boeien tot het einde toe.
Ook de vele kleurrijke illustraties dragen bij om de aandacht te behouden. Een ruime bladspiegel en een grote letter maken het lezen nog makkelijker.
’n Bijzonder geslaagd verhaal; grappig en avontuurlijk!
Een aanrader.

Pol Van Damme - maart 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Cornelia Funke   

Uitgeverij
Manteau   


Reeks
De Spokenjagers

Jaartal
2016

ISBN
9789002260056

Aantal pagina's
135

Prijs
€14,99