De spin en de sleutel

aanrader Coverafbeelding van: De spin en de sleutel

Trefwoord(en)
sociale media
gezin
familierelaties

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Elena moet een maand bij het nieuwe gezin van haar tante doorbrengen tijdens een bloedhete zomer. Voor ze aankomt knipt ze haar haren kort en gooit ze haar telefoon weg. Op de boerderij waar haar tante woont, leert ze Atlas kennen. Hij gedraagt zich erg afstandelijk, timmert het raam van zijn slaapkamer dicht en verdwijnt uren in het donker van de nacht. Zijn zusje vertelt Elena één en ander over haar gezin. Er zijn heel wat geheimen in dit gezin en Elena wil wel helpen, maar de laatste keer dat ze iemand  probeerde te helpen, liep het helemaal fout.

Vanaf de eerste pagina is de lezer geïntrigeerd door Elena. Waarna de lezer het boek niet meer loslaat totdat het uit is. Net zoals in haar vorige boeken weet de auteur de lezer op een fascinerende wijze het verhaal in te trekken.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van Elena en Atlas. Telkens in de ik-vorm. Daardoor krijgt de lezer een heel goed beeld van beide personages en hoe ze zich tegenover elkaar verhouden. Wat ze denken en hoe ze handelen. Als geen ander kruipt de auteur in het hoofd van haar personages om hun karakter en drijfveren te verwoorden. Elena wil om een belangrijke reden uit beeld verdwijnen – de lezer komt dit later in het verhaal te weten – en het gezin van haar tante is getraumatiseerd door een gebeuren van drie jaar geleden.
Magistraal opgebouwd verhaal over twee jongeren die zich hebben vastgereden in het leven en daar spartelend trachten uit te geraken. Beiden beïnvloeden elkaar zodanig, zonder het zelf goed te beseffen, dat ze uiteindelijk de draad van hun leven weer kunnen opnemen.
Weerom een schitterend verhaal en een absolute aanrader!

Pol Van Damme - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Anna Woltz   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2023

ISBN
9789045129655

Aantal pagina's
191

Prijs
€16,99