De Spiegelmoorden – Team Mortis, deel 7

  Coverafbeelding van: De Spiegelmoorden – Team Mortis, deel 7

Trefwoord(en)
detective
spanning
verliefd
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Als een meisje dat zes jaar geleden verdwenen is, plots opduikt op bewakingsbeelden maar enkele dagen later dood wordt teruggevonden tussen honderden spiegelscherven, staan de autoriteiten voor een raadsel. Team Mortis is ondertussen met een andere zaak bezig. Maar het blijkt dat beide met elkaar verbonden zijn door veel meer verdwijningszaken van zes jaar geleden. Het zusje van Andreas zou overleden zijn na de brand in diens thuis, maar daar is nooit bewijs van geleverd. Erika wil dit verder uitspitten – omdat het haar ook op het spoor van Andreas, die is opgestapt, kan zetten.

De auteur koppelt enkele actuele en herkenbare feiten aan elkaar om zijn verhaal nog realistischer te maken: lang verdwenen jongeren die plots weer opduiken en een fanatieke religieuze crimineel die vindt dat hij God mag spelen. Voeg daarbij het Team Mortis waar Andreas is opgestapt en Erika die eigenlijk nog heel veel voor hem voelt en je krijgt een spannend verhaal dat de lezer bijzonder kan boeien.
Net zoals in de vorige delen wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, maar vertelt de auteur net zoveel of zo weinig om de spanning erin te houden.
De gedragingen en reacties van de verschillende personages komen realistisch over al gaan de criminelen er wel met de grove borstel door en schrikt de auteur er niet voor terug om enkele kerels koelbloedig neer te laten schieten.
De personages van Team Mortis en hun onderlinge relaties zijn gekend vanuit de vorige avonturen.
De locaties zijn niet naast de deur, Oostenrijk en Italië, maar de auteur lijkt wel goed thuis te zijn in die regio’s met vermelding van natuurparken en dorpen. Al lijken sommige plaatsen wel erg ver uit elkaar te liggen als je ze opzoekt op Google Maps. Daarover echter niet getreurd. De acties volgen elkaar in snel tempo op en zoals in elk verhaal komt Erika ook nu weer een keer in een gevaarlijke situatie terecht. Maar zoals ook in voorgaande avonturen van het team komt alles – of toch bijna alles – terug in orde.
Goed voor alweer een hele tijd ontspannend spannend leesplezier.

Pol Van Damme - november 2017

Auteur
Bjorn Van den Eynde

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
Team Mortis

Jaartal
2017

ISBN
9789059244511

Aantal pagina's
289

Prijs
€16,95