De spiegel van Lady Kriegel

Coverafbeelding van: De spiegel van Lady Kriegel

Trefwoord(en)
avontuur
geesten
familie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De familie Kriegel heeft het nog steeds moeilijk om de touwtjes aan elkaar te knopen. Nu ze de huur niet meer kunnen betalen, zullen ze uit hun huis worden gezet. Toch is moeder Kriegel meer bezig met haar ‘innerlijk’ en is ze vol van een of andere goeroe terwijl vader Kriegel meer drinkt dan goed voor hem is.
Maar net dan erft vader Kriegel een echt kasteeltje in de Ardennen. Voorwaarde is dat ze er drie nachten verblijven zodat de huisgeesten een oordeel over hen kunnen vellen. Dat zien de drie zusjes wel zitten. Maar er zitten niet alleen huisgeesten…

De zusjes Kriegel worden rustiger met de jaren. Wilden ze in hun eerste avonturen vooral kattenkwaad uithalen en de boel op stelten zetten, dan gaan ze in dit verhaal mee op zoek naar een onopgelost mysterie waardoor de geesten geen rust vinden. Ze schieten nog steeds erg raak met hun katapult, maar dan op ratten en ongenode gasten.
Vader en moeder Kriegel blijven hun eigen zelf. Nog steeds eet moeder te veel en houdt ze zich meer bezig met andere dingen dan haar dochters en zoontje terwijl vader Kriegel zijn dagen vult met het drinken van de nodige alcohol. Ze vormen dan ook niet direct een voorbeeld voor hun kinderen.
Het verhaal leest bijzonder vlot in de gekende stijl van de auteur. Er is zoals steeds behoorlijk wat vaart en de dienstdoende slechteriken die roet in het eten komen strooien, slagen niet in hun opzet en ontlopen hun straf niet.
De illustraties van Jan Bosschaert verluchtigen het verhaal. Op enkele plaatsen ‘ver-stript’ hij een deel van het verhaal zodat een deeltje van het verhaal ook visueel wordt afgebeeld.
Leuk, ontspannend verhaal dat uiteraard wensvervullend verloopt en bijna als een ‘Nero-strip’ eindigt met een eetfestijn.

Pol Van Damme - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Jan Bosschaert   

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
De zusjes Kriegel

Jaartal
2015

ISBN
9789462340770

Aantal pagina's
171

Prijs
€13,50