De slimste vogelgids junior

Coverafbeelding van: De slimste vogelgids junior

Trefwoord(en)
natuur
vogels

Genre
informatief

Vanaf
7 jaar

Op stap gaan in de natuur en vogels spotten is fijn. Maar ze ook herkennen is nog veel fijner. Daarom kan je best op stap gaan met deze handige vogelgids van Jan Rodts, een professionele vogelbeschermer. Je kan deze gids ook thuis gebruiken, om meer te leren over de vogels die in onze streken voorkomen. Maar hij is ook handig om mee op pad te nemen.
Een korte inleiding legt uit hoe de gids werkt. Er is telkens een jaarbalk voorzien waarop aangeduid staat wanneer de vogel in het land is, wanneer hij zijn nest bouwt, broedt of voor zijn jongen zorgt. Er is ook een duidelijke aanduiding over de grootte van de vogel, in vergelijking met 2 andere vogels.
Elke vogel krijgt een dubbele pagina informatie. Links staat alles over het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes, algemene info, hun leefgebied, hun voedsel, nest en broedplaats, of het een trek- of standvogel is en als afsluiter met welke andere vogels je deze vogel kan verwarren. Op de rechterpagina staat een grote, duidelijke foto. Daarop worden alle typische kenmerken van deze vogel aangeduid, zoals het soort snavel en poten, de vorm van de staart en zo. Bovenaan de pagina staat ook nog de lengte, het gewicht en de spanwijdte vermeld. En de eerder genoemde jaarbalk. Bij een kleine verrekijker is er wat ruimte voorzien om zelf een aantekening te maken. Waar en wanneer je de vogel voor het eerst zag bijvoorbeeld.
Het boek rangschikt de vogels van klein naar groot en werd opgedeeld in 5 delen. Na elk deel is er een knutselidee, een kleine quiz of een vogeltest ingelast.
Het geheel is erg duidelijk en overzichtelijk. Ideaal om mee op pad te nemen als je de natuur intrekt. Vergeet je verrekijker niet. Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een degelijke verrekijker vind je bij de info vooraan in het boek. Net als wat je nodig hebt als je de natuur in trekt.
Een handige gids voor toekomstige vogelexperts.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jan Rodts

Uitgeverij
Houtekiet   


Jaartal
2020

ISBN
9789089248541

Aantal pagina's
219

Prijs
€21,99