De schroeiproeven – De labyrintrenner, deel 2

Coverafbeelding van: De schroeiproeven – De labyrintrenner, deel 2

Trefwoord(en)
avontuur
overleven
experimenten

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Thomas en zijn vrienden denken dat ze veilig zijn omdat ze ontsnapt zijn uit het labyrint. Maar niets is minder waar. Ze krijgen een nieuwe proef voorgeschoteld. Ze krijgen twee weken tijd om ‘het toevluchtsoord’ te bereiken. Om daar te geraken moeten ze door een woestijnachtige omgeving en belanden ze in een vernielde stad. In die stad wonen Cranks, mensen die besmet zijn met een levensbedreigend virus dat hen al hun menselijkheid ontneemt. Thomas en zijn vrienden proberen de woestijn en de stad te overleven, maar de prijs om het doel te bereiken is hoog.

Ondertussen komen ze ook te weten dat er nog een testgroep is, een groep met meisjes waar 1 jongen bijgebracht was. Die jongen komt bij Thomas’ groep terecht. En Teresa verdwijnt, wat Thomas erg ongerust maakt. Tot ze opduikt bij de overlevenden van de meisjesgroep. Thomas is opgelucht, tot hij merkt dat ze helemaal veranderd is. Hoort dat ook bij de proeven?

Het fascinerende avontuur dat begon in ‘De labyrintrenner’ gaat verder in dit nieuwe deel van de reeks. Net als iedereen denkt dat ze het gered hebben, blijkt het een grote illusie te zijn. Opnieuw wordt een mooie spanning opgebouwd. De gebeurtenissen zijn spannend, onverwacht, levensbedreigend en vol actie. Dit boek neemt je mee met een ontstellende vaart. De fantasierijke experimenten die de jongeren moeten ondergaan tarten elke verbeelding. De karakters van de personages werden knap uitgewerkt, ook al weet je soms niet meer wie betrouwbaar is en wie niet. Of wie wanneer doet alsof. De lezer raakt meer en meer geïntrigeerd door de bedenkers van de experimenten. Wat willen ze bereiken, hoe is Thomas daar beland, wat heeft hij vooraf mee in gang gestoken? Beetje bij beetje kom je iets te weten uit zijn verleden, maar dat is nog niet voldoende om al een heldere kijk op het hele gebeuren te krijgen. Een spannende en intrigerende avonturenreeks die je vol ongeduld laat uitkijken naar het volgende deel.

Mik Ghys - januari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
James Dashner   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
De labyrintrenner

Jaartal
2014

ISBN
9789021456584

Aantal pagina's
378

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Scorch Trials

Vertaler(s)
Rogier van Kappel