De school in het magische maanlicht

Coverafbeelding van: De school in het magische maanlicht

Trefwoord(en)
school
tweelingen
circus
magie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Claudia is een wees die opgroeit bij vervelende pleegouders. Wanneer ze ontdekt dat ze een tweelingzus heeft en dat haar echte naam Flynn is, doet ze er alles aan om naar dezelfde kostschool gestuurd te worden als haar tweelingzus, de Academie. Maar ze belandt in de School voor Nobodies, die net naast de Academie ligt. Daar maakt ze kennis met 3 kinderen die net als zij naar die kostschool gestuurd werden. Het lijkt wel een strafkamp. Door enkele magische gebeurtenissen is ze ervan overtuigd dat ze tijdens een speciale nacht door een geheimzinnige spiegel moet stappen en dat ze dan verenigd zal worden met haar tweelingzus. Maar dan blijkt dat alles helemaal anders in elkaar zit dan ze dacht. Ze beleeft een levensgevaarlijk avontuur!

De magische sfeer van dit verhaal zit doorheen al Flynns avonturen verweven. De ene keer lijkt alles realistisch en logisch, het andere moment doet de magie alles veranderen. Er zitten humoristische momenten in het verhaal, vooral wanneer de auteur de kleding van de directrice van de School voor Nobodies beschrijft. Of als ze haar gerechten vermeldt. Er zitten ook ontroerende momenten in, wanneer Flynn vertelt over haar ongelukkige jeugd bij haar adoptieouders, of wanneer meneer Gold over zijn circusverleden vertelt. Spanning is er vooral wanneer de zwarte vogel zijn intrede doet.  En wanneer de lezer doorkrijgt dat Flynn voorgelogen wordt. Vanaf dat moment stijgt de spanning gevoelig, want als lezer weet je dat er vanalles fout is, maar Flynn lijkt zich van geen kwaad bewust. Knap gedaan!
Sterke spanningsopbouw en boeiende, kleurrijke personages. Dit avontuur zorgt voor heel wat verrassingen en heeft een hoopvol einde.
Een magisch en spannend verhaal in de zeer bijzondere School voor Nobodies.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Susie Bower

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2021

ISBN
9789025882099

Aantal pagina's
282

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
School for Nobodies

Vertaler(s)
Imme Dros