De schaduw van de zeppelin – Vic Falls Missions, deel 6

Coverafbeelding van: De schaduw van de zeppelin – Vic Falls Missions, deel 6

Trefwoord(en)
avontuur
spanning
vriendschap
missie

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Terwijl David noodgedwongen zijn undercoveroperatie moet voortzetten, genieten de andere leden van het SPAT-team in Londen van een weekje vrijaf. Helaas gooit een oproep roet in het eten en trekt een team naar de Noordpool op zoek naar een vermiste wetenschapster. Maar blijkbaar mag deze wetenschapster niet gevonden worden en lopen de leden van het team gevaar. Wie werkt hen zo tegen?

Dit is het zesde deel uit de reeks rond Vic Falls waarbij een gegeven uit een vorig deel verder loopt, terwijl een nieuwe missie de leden tot actie dwingt.
Het verhaal wordt verteld door een alwetend auteur die alle gebeurtenissen beschrijft. Er wordt steeds gesprongen van de ene locatie naar de andere, van het ene personage naar het andere, van de ene verhaallijn uit de vorige missie naar verhaallijnen voor dit deel. De korte hoofdstukken geven de lezer telkens een klein deeltje van het gebeuren zodat die geboeid blijft.
De tekst in die korte hoofdstukken is eenvoudig en makkelijk te lezen. Het is de actie die hier de overhand haalt.
Dat het team alle hindernissen uiteindelijk overwint en de slechteriken in het zand bijten, is al op voorhand een uitgemaakte zaak. Het is enkel de manier waarop dat voor de spanning in het verhaal zorgt. En net zoals het een hedendaags verhaal past, wordt er van de klassieke relaties afgeweken.
Typisch avonturenverhaal met reeds gekende personages die voor geen kleintje vervaard zijn en geen gevaar uit de weg gaan. Leuke ontspanningslectuur.

Pol Van Damme - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kate Kriske

Uitgeverij
Pelckmans   


Reeks
Vic Falls Missions

Jaartal
2022

ISBN
9789464018332

Aantal pagina's
193

Prijs
€17,50