De rode stelten

Coverafbeelding van: De rode stelten

Trefwoord(en)
stelten
hoogmoed
feesten

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

In een stad op het water, waar de huizen op palen staan en alleen maar rivieren en beekjes zijn, lopen de mensen op stelten. Een van hen is Leopold. Zijn stelten zijn gesneden uit de rode populier, het sterkste en meest rechte hout ter wereld. Niemand torent zo hoog boven de daken uit als hij. Daarboven tussen de wolken leeft hij dichter bij de lucht dan bij het water en kent hij meer vogels dan mensen. Op een avond, tijdens het winterfeest, wordt de ganse stad versierd, maar Leopold doet er niet aan mee. Hij laat het feest aan zich voorbijgaan. Hij ziet alleen maar de sterren aan de hemel. Als hij zich alleen en verlaten voelt, wil hij toch een kijkje nemen daar ver beneden, maar dan gebeurt een grote ramp …
Dit prentenboek van groot formaat (28×37) straalt een esthetische rust uit. Het dwingt je tot traag lezen en kijken. Want er valt heel wat te ontdekken op de grootste schilderijen. Het zijn stuk voor stuk pareltjes die je bekoren. In zachte olieverftinten schildert de maker zich een weg doorheen een gefantaseerde wereld waar vooral de hoogte domineert. De personages zijn er figuranten die je nooit aankijken maar die deel zijn van een wereld waarin fantasie de realiteit overstijgt.
Het verhaal zelf is niet eenvoudig en beschrijft meer dan er gebeurt. Het geeft je ruimte tot invulling en interpretatie.

Eric Vanthillo - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Eric Puybaret

Illustrator
Eric Puybaret

Uitgeverij
Abimo   


Jaartal
2014

ISBN
9789462342538

Aantal pagina's
32

Prijs
€18,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Les échasses rouges

Vertaler(s)
Piet De Loof