De rode raket

Coverafbeelding van: De rode raket

Trefwoord(en)
fantasie
ruimtereizen
breien
handwerk

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Mama Pad brengt haar zoon Pieter naar zijn oma om daar te logeren. Maar daar is Pieter niet blij om want oma wil alleen maar breien. Wanneer hij naar bed moet wil hij graag een ijsje. Maar hij gelooft zijn oma niet wanneer ze uit een net gebreide rode tas een grote beker ijs haalt. Hij wil met een trein spelen maar wanneer oma een trein breit, gelooft hij niet dat hij echt kan rijden. En toch doet hij dat. Stilaan gelooft Pieter dat zijn oma erg speciale dingen kan breien. Dus vraagt hij een raket voor een uitstapje naar de maan. En oma begint te breien…

Dit fantasievolle verhaal neemt je mee de ruimte in. Maar eerst zal je net als Pieter versteld staan van de breikunsten van zijn oma. Het hele avontuur begint met Pieters tegenzin om naar zijn oma te gaan. Hij is boos en werkt het uit op zijn oma. Maar die laat zich niet kennen en toont haar speciale gave. Tot Pieter beseft dat zijn oma erg speciaal is.
De tekst, vooral in dialoog, leest prettig voor. De herhalingen waarbij Pieter sakkert en oma rustig haar gang gaat doen je al snel glimlachen. De illustraties brengen al die gevoelens ook knap in beeld. De expressieve paddensnuitjes zijn grappig, net als de vele gebreide details in de illustraties en de vele kleine wezentjes die er rondlopen en mee op reis gaan.
Een grappig en fantasievol verhaal vol uitnodigende details.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Vivian French   

Illustrator
Peter van Harmelen   

Uitgeverij
Randazzo   


Jaartal
2023

ISBN
9789493007093

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Vertaler(s)
Loes Randazzo