De Ridders van de Konijnenberg

Coverafbeelding van: De Ridders van de Konijnenberg

Trefwoord(en)
konijnen
avontuur
redden
ondeugend

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Kit Wortel en haar beste vriend Wiete Splinter houden van deugnieterij en avontuur. Kits moeder wil dat ze een deftig, verzorgd konijn is, maar Kit houdt meer van spelen in het verboden Nevelbos of aardbeien eten in de moestuin van de Boekweithoeve. In die moestuin sluiten Kit en Wiete vriendschap met poes Sproetje, die veel vriendelijker is dan de boze katten van boerderij Beerens. Maar Kit en Wiete moeten, net als de andere konijnen van de Konijnenberg, zich schuilhouden voor Slodder Vos. Die heeft opa Peen aangevallen, die net op tijd ontsnapt is. Maar alle konijnen zijn nu in gevaar. Toch trekken Kit en Wiete zich daar niets van aan en ontsnappen uit het hol om bessen te gaan snoepen in de schuur van de Boekweithoeve. Daar vinden ze nog iets anders, dat hen erg goed van pas komt wanneer Slodder Vos weer opduikt.

Marc de Bel bedacht weer een nieuw vriendenduo dat graag avonturen beleeft in een bosrijke omgeving. Uiteraard hebben deze konijnenvrienden nog andere vriendjes, zoals Zorra Eikelmuis en Koele Kikker. En na dit avontuur ook nog de poes Sproetje. Natuurlijk zijn er ook vijanden, zoals Slodder Vos, Buto Buizerd, Floere Marter en de katers Mon en Santo van boerderij Beerens. Dat zorgt op sommige momenten voor extra spanning, ook al duiken ze niet altijd op. Maar de mogelijkheid alleen al zorgt voor een spannend moment.
Zoals steeds zorgt de Bel voor een speels en vrolijk avontuur, met actie, spanning en humor. De personages worden raak getypeerd en dat maakt snel duidelijk van wie de deugnieten steun krijgen bij hun avonturen. De tekst leest vlot en voor het verhaal begint worden enkele woorden verklaard en een stamboom weergegeven. Handig om daarna vlot te kunnen doorlezen.
Alles werd door Jan Bosschaert sfeervol geïllustreerd met zachtgekleurde tekeningen. Die lopen telkens over 2 pagina’s en nemen de lezer mee naar de leefwereld van Kit en Wiete. Naast het in beeld gebrachte verhaalmoment bevat zo’n illustratie ook nog kleine, grappige details, waarbij muizen, kevers en sprinkhanen hun plekje opeisen. Het is telkens opnieuw een plezier om al die kleine dieren en hun bezigheden te ontdekken.
De samenwerking tussen auteur en illustrator zorgt ook deze keer weer voor een vrolijk en speels avonturenverhaal, waarin vriendschap en deugnieterij centraal staan.

Mik Ghys - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Jan Bosschaert   

Uitgeverij
Houtekiet   


Reeks
De avonturen van Kit Kapoen

Jaartal
2021

ISBN
9789089249579

Aantal pagina's
125

Prijs
€17,99