De ridderprinses

Coverafbeelding van: De ridderprinses

Trefwoord(en)
ridders
prinsessen
beslissen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Koning Wilfred de Welgeurende heeft drie zonen en één dochter. Omdat hij niet weet wat hij een dochter moet aanleren, leert hij haar hetzelfde als haar broers. Maar ze is te klein en mager voor de zware oefeningen. Ze kan amper een zwaard tillen en geraakt met haar harnas niet meer op een paard. Omdat haar broers haar voortdurend plagen, sluipt ze elke nacht het paleis uit. Ze oefent alles op haar eentje, tot ze beter wordt dan haar broers. Nu lachen ze haar niet meer uit. Maar op een dag wil de koning een toernooi organiseren. De winnaar mag trouwen met de prinses. Woedend wordt ze, maar dat helpt niet. Ze zal een ander plan moeten bedenken. En dat doet ze!

Deze prinses weet wat ze wil. Nadat ze op haar eentje alles leert wat haar broers kunnen, en er zelfs beter in wordt, weet ze dat ze zich nooit zal laten doen. Wanneer de koning zomaar beslist over wie er met haar mag trouwen, zorgt ze ervoor dat ze dat toch maar weer zelf geregeld krijgt. Deze moedige prinses is een voorbeeld voor al wie wat onzeker is. Ze bewijst dat je met wat moed en doorzettingsvermogen heel wat kan bereiken.
Het verhaal is vrolijk en vlot geschreven, heel prettig om voor te lezen. De fijne, ondeugende illustraties zijn erg speels en tonen een prinses vol moed en levenslust. Ondanks het ridderthema zijn ze erg lieflijk waardoor de prinses snel je hart kan veroveren. Kleine illustraties wisselen af met grotere en vertellen samen een verhaal vol leven en beweging.
Een vrolijk verhaal over een eigenzinnige prinses.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Cornelia Funke   

Illustrator
Kerstin Meyer

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2020

ISBN
9789051168082

Aantal pagina's
29

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Der geheimnisvolle Ritter Namenlos

Vertaler(s)
Maria van Donkelaar