De Rembrandt roof

aanrader Coverafbeelding van: De Rembrandt roof

Trefwoord(en)
kunst
musea
vriendschap
spanning
Amerika

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Art, de zoon van een directeur in het National Portrait Gallery, is er zeker van dat er iets staat te gebeuren. Maar hij kan het moeilijk bewijzen. Samen met zijn beste vriendin Camille gaat hij op onderzoek uit. Ze ontdekken een plan voor de grootste kunstroof ooit. In hun zoektocht naar bewijzen, komen ze zelf in moeilijkheden. Hebben ze zich laten misleiden door hun eigen fantasie? Of klopt er echt iets niet?

Dit is het tweede verhaal uit de reeks ‘Kunstbende’ waarin Art en Camille de hoofdpersonages zijn. Naast een spannend verhaal dat de lezer zeker geboeid houdt, krijgt de lezer ook heel wat informatie over kunstwerken. Het knappe is ook dat de auteur een bestaande locatie gebruikt om het verhaal te laten afspelen. De lezer kan via internet heel wat informatie en foto’s over de National Portrait Gallery in Washington vinden, wat de inleving nog beter maakt.
De auteur weet de lezer al dadelijk te boeien met de intrigerende proloog, die zich heel wat vroeger afspeelt (en ook werkelijk heeft plaatsgevonden). Dan start het verhaal met een hele reeks korte hoofdstukken die chronologisch de tijd volgen. Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld die de gebeurtenissen beschrijft vanuit het standpunt van verschillende personages. Het verhaal verspringt dus telkens snel van vertelstandpunt. De lezer weet soms meer dan de twee jongeren die het mysterie moeten zien op te lossen.
Het bijzondere aan het verhaal is dat er – bij passages waarin een kunstwerk wordt vermeld – regelmatig QR-codes in het boek voorkomen die de lezer via de scanning met zijn smartphone leiden naar bestaande kunstwerken waarover daar dan meer informatieve uitleg wordt gegeven.
Niet enkel spannende ontspanningslectuur dus, maar ook informatie over kunstwerken die interactief kan worden opgezocht. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Deron Hicks   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Kunstbende

Jaartal
2023

ISBN
9789026167133

Aantal pagina's
277

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Rembrandt Conspiracy

Vertaler(s)
Elsbeth Witt