De reis van Vlekkie

Coverafbeelding van: De reis van Vlekkie

Trefwoord(en)
fantasie
vlekken
avontuur

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Stel: je maakt met je pen een vlek en die vlek gaat op reis, dat is wat er gebeurt in dit fantasierijke verhaal. De vlek trekt een rode sjaal aan en loopt, huppelt, wandelt, springt, schuift, … over het witte blad. Dan vindt het zijn voetstap, rekt hem uit tot hij groot genoeg is om erin te springen en komt op een lijn terecht. Op die lijn staat een boom, tegen die boom staat een fiets en tegen die fiets plast een hond. En zo begint het avontuur van Vlekkie en Dotje, de hond. Door een dorp, langs een school, langs een boerderij, mee met de wind door de lucht, in een raket even naar Mars, in de zee, en op en langs nog veel meer plaatsen. Tot uiteindelijk het donker zijn werk doet…

Dit prentenboek werd genomineerd voor de Key Colours Competition, een wedstrijd voor het beste niet-gepubliceerde prentenboek, een samenwerking van Clavis met de stad Hasselt.
De maker ervan heeft zich uitgeleefd en geeft je ruimte tot ontdekken en zelf verzinnen. In haar prenten laat ze veel witruimte waardoor de composities nooit overladen zijn. De ene situatie volgt de andere op in een snelvaart. Soms mis je diepgang en uitwerking van een situatie en blijft de spanning niet overeind. Maar eens je de pagina omslaat heeft zij je weer bij je lurven met speelse wendingen vol fantasie.
De tekst erbij vertelt en gidst je rond doorheen de prenten. In de ik-vorm vertelt Vlekkie en spreekt die je rechtstreeks aan.
Een speels en origineel prentenboek dat de verbeelding en de vrije associatie koestert. 

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
María Fernández de Córdova Miralles

Illustrator
María Fernández de Córdova Miralles

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044836875

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
El viaje de Bob

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij