De razende recordbrekers

Coverafbeelding van: De razende recordbrekers

Trefwoord(en)
records
vriendschap
diefstal
helpen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Lucy’s moeder heeft het moeilijk en zoekt hulp. Terwijl ze geholpen wordt, verblijft Lucy bij tante Sheila, een vriendin van haar moeder. Maar Lucy vindt dat niet zo fijn. Ze vraagt zich af hoe ze haar moeder weer gelukkig kan maken. Ze is immers een kei in het herstellen van voorwerpen, waarom lukt het dan niet bij haar moeder? Wanneer ze een foto vindt van haar moeder met de beroemde zanger Paul Castellini, met op de achterzijde de woorden ‘Jij bent mijn geluk’, weet ze wat ze moet doen: haar moeder en Paul Castellini weer samen brengen. Toevallig zit de zanger in de jury van het TV-programma ‘Recordbrekers’. Er zit dus niets anders op dan te proberen een record te breken en zo in het programma te geraken. Gelukkig is er Sandesh, haar klasgenoot die bij zijn grootouders logeert en net naast tante Sheila woont. Samen beginnen ze aan de haast onmogelijke opdracht.

Lucy’s pogingen om een record te breken zijn hilarisch. Samen met Sandesh gaat ze op zoek naar een haalbaar record. Maar de eerste pogingen mislukken grandioos. Tot ze iets vinden dat misschien wel werkt. Misschien…
Tijdens al die grappige pogingen is er nog iets geheimzinnigs aan de hand met de telefoon die Sandesh kocht op een rommelmarkt.  Daardoor is dit niet zomaar een grappig verhaaltje over het breken van een record, maar komen er nog spannende momenten bij wanneer twee misdadigers hun pad kruisen. Hoewel hun misdaad al snel ontkracht wordt. Toch zit hun verhaal mooi verweven in de belevenissen van de twee kinderen.
De personages in dit avontuur werden zeer karikaturaal voorgesteld, ook al kregen Sandesh en Lucy wat meer diepgang. Lucy heeft immers maar één doel voor ogen: haar moeder gelukkig maken. Daardoor vormt haar moeders depressie de rode draad doorheen het verhaal. En gelukkig staat ze weer naast haar dochter tegen het einde van het verhaal.
Een vlot en grappig verhaal over vriendschap en records.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jenny Pearson   

Illustrator
Erica Salcedo   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025775223

Aantal pagina's
275

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Incredible Record Smashers

Vertaler(s)
Maria Postema