De rampzalige reis van Ellie en Nellie

Coverafbeelding van: De rampzalige reis van Ellie en Nellie

Trefwoord(en)
tweelingen
zussen
ruzie

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

‘De rampzalige reis van Ellie en Nellie’ is een vervolg op het bekroonde ‘De hele erge Ellie en nare Nellie’. Ellie en Nellie, de verschrikkelijke tweeling, zijn vertrokken uit hun dorp in Nederland. De zusjes zien er misschien schattig uit ‘met hun roze jurkjes en strikken in hun haar’, maar ze tiranniseerden het hele dorp. Het is nu even geleden dat ‘hun handen klauwen werden en hun ogen vuur spuwden’. Ze weten namelijk dat ze van elkaar gescheiden worden als ze nog eens van die rotstreken uithalen. Vader en moeder zijn vastbesloten om in Spanje een nieuw leven op te bouwen. In ‘De rampzalige reis van Ellie en Nellie’ zijn ze onderweg. Het is een bundel met drie verhalen:

In ‘Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland’ vinden de meisjes op de boot naar Spanje een schatkaart. Ze gaan met papa op zoek naar de schat op ‘Isla Gemini’. Al snel zijn Ellie en Nellie gemeen tegen elk dier dat ze op het eiland tegenkomen. Ze denken dat dit ongezien gebeurt…

In ‘Op en top Ellie en Nellie’ zijn ze nog steeds niet in Spanje geraakt. Hun boot lijdt schipbreuk en ze belanden in Italië. Moeder wordt daar verliefd op een leegstaand eethuisje. Vader leent geld van zijn oude Italiaanse ‘vrienden’ om er een restaurant van te maken. Terwijl vader en moeder druk bezig zijn, doen Ellie en Nellie in de straten van het stadje alsof ze twee ‘zielige’ bedelkinderen zijn. Wat ze niet weten is dat moeder en vader intussen toch ook een plan hebben om de verschrikkelijke tweeling eindelijk eens te temmen. Zal dit het einde betekenen van de streken van het duo?

In ‘Ellie en Nellie en de verdwenen schrijver’ getuigt Rindert Kromhout van zijn ontmoeting met de echte Ellie en Nellie…

De tijdloze avonturen van Ellie en Nellie zijn elke keer opnieuw een plezier om te lezen of te horen. De verhalen zijn grappig, vlot en tegelijk wil je telkens weten hoe het afloopt. Het laatste verhaal van ‘Ellie en Nellie en de verdwenen schrijver’ komt er misschien een beetje gek achter, maar voor de Ellie en Nellie-fans is het een origineel surplus. De avonturen op het eiland en in Italië zijn een erg leuk vervolg op ‘De erge Ellie en nare Nellie’. De bundel is gezellig vormgegeven met guitige tekeningen en geeft nog eens verdiende aandacht aan de immer verschrikkelijke Ellie en Nellie. Hoewel, immer?

Marjolein Noé - november 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Rindert Kromhout   

Illustrator
Annemarie van Haeringen   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2018

ISBN
9789025874520

Aantal pagina's
160

Prijs
€13,99