De prinses steelt de show – M.A.G.I.E., deel 2

Coverafbeelding van: De prinses steelt de show – M.A.G.I.E., deel 2

Trefwoord(en)
prinsessen
magie
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Romy is een prinses uit Marabel en heeft magische krachten. Ze leeft ondergedoken bij Kirsten en haar vader want zij en haar familie zijn in gevaar. Ze moet zich zo onopvallend mogelijk gedragen zodat ze niet gevonden kan worden. Maar dat wordt erg moeilijk wanneer er spelers gezocht worden voor een toneelstuk op school. Romy wil dolgraag meedoen en Kirsten slaagt er in om haar vader ervan te overtuigen dat ze dat onopvallend kunnen doen. Romy zal immers onherkenbaar geschminkt worden. Maar tijdens de repetities gebeuren er enkele bizarre ongelukken. Zijn het pesterijen van hun klasgenoot Serafina of is Romy echt in gevaar?

Romy en Kirsten zijn na hun eerste avontuur beste vriendinnen. Maar toch komt die vriendschap geregeld in gevaar. Kirsten moet Romy regelmatig beschermen en dat vraagt soms veel van haar. Romy’s beste vriend Luís is meestal een grote hulp maar hij gedraagt zich raar. Hij lijkt zelfs vriendschap te sluiten met de pestkop Serafina. Naast al die perikelen moet Kirsten ook nog haar rol van aanvoerder van het voetbalteam waarmaken. Zo krijgt de lezer heel wat emoties van Kirsten te verwerken. Alles wordt beschreven vanuit Kirsten zodat haar emoties de rode draad vormen in het verhaal. Daarbij zorgen grappige momenten voor een luchtige noot, want Romy moet zich nog erg aanpassen aan het ‘gewone leven’. Dat zorgt voor lachwekkende situaties, ook voor Kirsten. Ook de momenten dat Romy haar gevoelens toont, haar dankbaarheid en vooral haar vriendschap raken Kirsten en de lezer. En dan is er nog de spanning door de bizarre ongelukken. Wie zit daar achter? Hoe gevaarlijk is dit? Dat zorgt voor actie doorheen het hele verhaal.
De belevenissen van Romy, Kirsten en Luís hebben veel vaart en actie. Ze lezen vlot en werden bij elk nieuw hoofdstuk voorzien van een kleine, fijne pentekening die een detail toont uit het verhaal.
Een spannend en vrolijk avonturenverhaal rond een ondergedoken magische prinses.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Tanja Voosen

Illustrator
Clara Vath   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Reeks
M.A.G.I.E.

Jaartal
2023

ISBN
9789000386192

Aantal pagina's
199

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Das Chaos trägt Krone

Vertaler(s)
Pieter Streutker