De prinses die alles had

Coverafbeelding van: De prinses die alles had

Trefwoord(en)
sprookjes
vervelen
fantasie
griezelen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De beide makers van dit wervelende prentenboek zijn cartoonisten, wat je duidelijk merkt aan de stijl van zowel de woorden als de prenten. Overdrijving en een ongebreidelde fantasie met heel veel humor zijn de basisingrediënten van hun verhaal, dat zich laat lezen als een modern sprookje.
Daarin verveelt een prinses zich stierlijk. Zij heeft alles wat je maar kan verzinnen en nooit gebeurt er iets in haar omgeving. Leefde ze maar in een spannend sprookje… Of gebeurde er maar eens iets gevaarlijks…
Op een dag is de koning het beu en zoekt hij tussen zijn contacten de gevaarlijke of spannende individuen van zijn rijk. Bij ieder van hen heeft hij wel een reden om ze niet te contacteren. Maar dan…

Het verhaal is als een roetsjbaan van woorden waar de auteur je als het ware rijkelijk mee om je oren slaat. De beschrijvingen van de vele hilarische personages zijn rijk en prettig overdadig en hun acties overstijgen de realiteit met gemak. Fantasie alom in deze weelderige overvloed.
De sfeervolle prenten sluiten daar perfect bij aan. In gepaste, vaak duistere kleuren worden zij bevolkt door al even fantasierijke creaturen. De illustrator verbeeldt de woorden en geeft ze een grote meerwaarde met zijn al even humorvolle en absurdistische figuren en situaties. Er valt hier heel wat te ontdekken!

Eric Vanthillo - oktober 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Mario De Koninck   

Illustrator
Nikola (IOA) Hendrickx   

Uitgeverij
AaaRGh-producties


Jaartal
2018

ISBN
9789082448948

Aantal pagina's
32

Prijs
€17,50