De piraten komen!

Coverafbeelding van: De piraten komen!

Trefwoord(en)
piraten
verstoppen
rollenpatronen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Tom stond elke dag op de top van de heuvel om te kijken of er piraten aankwamen. Het was lang geleden dat er nog piraten geweest waren, maar Tom was zeker dat ze zouden komen. Dus wachtte hij heel geduldig tot hij een schip zag. Al schreeuwend rende hij naar het dorp, waar iedereen zich snel verstopte in huis. Maar het schip was te klein, het was maar een kleine vissersboot. Ontgoocheld vertrok Tom terug naar de top van de heuvel. Opnieuw zag hij iets. Nu was het een groot schip. Opnieuw verstopte iedereen zich maar het was weer vals alarm. Het was een oude stoomboot. Zo liep het nog een paar keer mis, zodat de dorpelingen zich uiteindelijk niet meer verstopten. Tot er op een dag wel een piratenschip aanmeerde…

Deze variatie op het verhaal van de jongen die wolf riep, spreekt onmiddellijk tot de verbeelding. Uitkijken naar piraten doet je dromen over wilde avonturen, gevaarlijke personages en woeste gevechten. De verhaallijn bouwt dan ook gestaag de spanning op. Elke keer dat Tom denkt dat er piraten zijn, stijgt die spanning. Het is dan ook een fantastische ontlading wanneer de piraten er echt zijn, en het verhaal een wel heel onverwacht einde kent. Op verschillende vlakken doorbreekt de auteur immers alle verwachtingen die tijdens het verhaal opgebouwd werden. Zalig!
Tekst en illustraties zijn sterk en vullen elkaar mooi aan. Samen zorgen ze voor een prachtig avontuur. Dit is dan ook een heerlijk voorleesverhaal, vol spanning en humor.

Winnaar van de Leesjury 2021-2022 in groep 1 (4-6 jaar).

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
John Condon

Illustrator
Matt Hunt   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025773236

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Pirates are Coming

Vertaler(s)
J.H. Gever