De piloot en de kleine Prins

Coverafbeelding van: De piloot en de kleine Prins

Trefwoord(en)
schrijven
vliegen
biografieën
klassiekers

Genre
prentenboek

Vanaf
9 jaar

Peter sis, internationaal gewaardeerd illustrator en auteur en in 2012 bekroond met de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs voor beste illustrator, tekende en schreef deze originele biografie over Antoine de Saint-Exupery. Hij slaagt erin om realiteit en verbeelding met elkaar te vermengen en doorheen zijn levensschets heeft hij veel aandacht voor de momenten die de Saint-Exupery geïnspireerd hebben om later ‘De kleine Prins’ te schrijven.
Het verhaal begint als een sprookje: “Lang geleden, bij het begin van de vorige eeuw, werd in Frankrijk een kleine jongen geboren die avonturier zou worden.” Daarna volgen de vele periodes en stappen die Antoine zette om tot het vliegen te komen en tot het schrijven van boeken. Tegelijkertijd krijg je een kijk op de wereldgeschiedenis met zijn wereldoorlogen en ook op de geschiedenis van de (burger)luchtvaart. Het lijkt veel hooi op de vork, maar Sis slaagt erin om dit alles helder en overzichtelijk te combineren tot een boeiend verhaal. Zowel in tekst als tekeningen, die elkaar perfect aanvullen.
De tekst is eenvoudig. Korte zinnen of uitroepen, onder of in de prenten zelf verlevendigen het geheel.
De prenten zijn pareltjes van vervlogen magie! In ouderwetse, vuile tinten (gelig bruin, sepia, olieblauw, …) schetst Sis sfeervolle taferelen waarop veel te ontdekken valt en die steeds verrassen. Hij tekent zowel realistische personages en voorwerpen, als imaginaire droombeelden die mooi de fascinatie van Antoine weergeven.
Een knap werk dat best gelezen en bekeken wordt na het lezen van ‘De kleine Prins’. Om zo te ontdekken hoe een bevlogen man erin slaagde om dit meesterwerk te schrijven.

Eric Vanthillo - november 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Peter Sis

Illustrator
Peter Sis

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2014

ISBN
9789044822533

Aantal pagina's
46

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Pilot and the Little Prince