De pechvuurtoren – Een Sep Seti-mysterie, deel 2

Coverafbeelding van: De pechvuurtoren – Een Sep Seti-mysterie, deel 2

Trefwoord(en)
detective
magie
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Na een heel avontuur ontdekte Sep dat hij niet de keukenhulp is van hotel De Laatste Kans, maar de eigenaar. Hij is immers de zoon van een bekende magiër, ook al vindt hij zelf dat hij niets magisch in zich heeft. Hij probeert al een hele tijd om wat magie onder de knie te krijgen, maar alles mislukt. Wanneer politie-inspecteur Tingieter langs het hotel komt, volgt Sep hem stiekem door een magische poort. Zo belandt hij op een eiland met een vuurtoren die verbouwd wordt tot een hotel. Maar de bouwvakkers zijn gevlucht omdat het er spookt. Sep wordt per ongeluk aanzien voor het nieuwe keukenhulpje. En dat is een rol die hij perfect kan spelen. Wanneer net daarna een moord gepleegd wordt, gaat hij mee op onderzoek. Want geesten vermoorden toch niemand. Of wel?

Dit tweede avontuur van de jonge magiër Sep volgt snel na zijn eerste avontuur. Hij probeert magie op te roepen, maar is vreselijk ontgoocheld omdat het niet lukt. En niemand lijkt hem te willen helpen. Maar tijdens zijn belevenissen op het eiland wordt nog een keer duidelijk dat er heel wat magie in hem aanwezig is. Hij moet alleen nog een manier vinden om die op te roepen en te controleren. Ondertussen toont hij nog een keer hoe slim hij is, geregeld kan hij de inspecteur een handje helpen.
De tekst leest vlot en de spanning wordt mooi opgebouwd naar een spectaculair hoogtepunt. De belevenissen van Sep zijn verrassend en spannend. Doorheen het detectiveverhaal zit natuurlijk ook heel wat magie. Die combinatie maakt het verhaal boeiend en uitnodigend. En het wordt uitkijken naar een volgend magisch avontuur van Sep.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Nicki Thornton   

Illustrator
Matt Saunders   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Een Sep Seti-mysterie

Jaartal
2020

ISBN
9789026152054

Aantal pagina's
333

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Bad Luck Lighthouse

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels