De parasol van Camille

Coverafbeelding van: De parasol van Camille

Trefwoord(en)
kunst
kunstenaars
liefde
dood
verbeelding

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit fijngevoelige prentenboek is een warme ode aan Monet en zijn (schilder)wereld. Het brengt zijn geliefde echtgenote en muze Camille, die in zovele schilderijen van hem leefde, terug bij hem.
De tekenaar (en schrijver) doet een hevige wind ontstaan en laat Camille meevliegen met de parasol, hoog de lucht in. Zij danst op de sterren, en als ze er later afvalt, komt ze in een vijver vol waterlelies terecht. Zij heeft een vermoeden van herkenning en dobbert verder in haar parasol naar de grote zee tot de zon opkomt. Zij volgt de warme zonnestralen en komt zo tussen goudgele, zonovergoten hooibalen terecht. Daar ontmoet ze iemand die haar heel erg dierbaar is. Iemand die ze lang kwijt was…

Bewondering voor Monet en zijn schilderkunst wordt hier vakkundig gecombineerd met een grote fantasie.
De prenten zijn vrijelijk geïnspireerd op zijn alom gekende, impressionistische werken. Heerlijk om ze zo te zien als deel van een verhaal. En voor de jonge doelgroep inspirerend om de originelen te bekijken en te vergelijken met de prenten hier.
Liu Hao schildert vakkundig met veel kleur sfeervolle prenten die je haast betoveren. Haar verhaal dat zich zachtjes opbouwt, eindigt in een pakkend slot dat je doet wegdromen over willen en kunnen. Over realiteit en dromen.
Een geslaagd geheel.

Eric Vanthillo - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Liu Hao

Illustrator
Liu Hao

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044839753

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Chinees

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij