De parade

Coverafbeelding van: De parade

Trefwoord(en)
tellen
feesten
slapen
dieren
fantasie
plezier

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dat Jana Glatt, de maker van dit uitbundige prentenboek, Braziliaanse is, dat verrast je niet. Zeker als je haar bonte en veelkleurige tekenstijl vol beweging en plezier bekijkt.
Het verhaal is uiterst eenvoudig en dus geschikt voor een erg jong doelpubliek: ook al telde Muis honderd schapen, toch kon ze niet slapen. Ze dacht heel de tijd aan feesten met haar vrienden. Ze wilde een feest vol vuurwerk en muziek. Met hapjes, goochelaars en acrobatiek. Dus ging ze op pad, op zoek naar dat feestje, en startte bij nummer 1. Ze kwam meteen heel wat personages tegen: 2 dansers, 3 clowns, allerlei beesten met paraplu’s (4) of op fietsen (5), met mooie vlinderdassen aan (6) of gekke hoeden op (7), en veel meer. Wat later kwam er wervelende muziek bij en begon iedereen te dansen op de tonen van de 11 fluiten, 12 trompetten, 13 sambaballen, en héél wat meer. Ook vanuit de lucht kwamen dieren aangevlogen in 40 heteluchtballonnen, en toen ontdekte ze de tent. Dé plaats voor het grote feest! Met 50 bloemen, 70 lekkere aardbeien, 80 vuurpijlen, en meer. Uiteindelijk, als het feest afgelopen was, viel ze langzaam en voldaan in een vredige slaap onder 100 stralende sterren.
En zo heb je doorheen dit wervelende prentenboek als lezer/kijker vooral gekeken en gefantaseerd, maar ook geteld van 1 tot 100.
De grote editie en de exuberante prenten die telkens 2 pagina’s vullen, maken het geheel tot een kijk- en ontdekfeest vol kleur en  leven. Je weet haast niet waar eerst gekeken, maar de zoekopdrachten geven je de nodige steun en houden je ‘bij de les’.
De tekst op rijm is niet altijd even vlot en klinkt soms wat geforceerd in het rijmschema, maar de prenten trekken alle aandacht naar zich toe en dus is de tekst enkel een soort leidraad en dus ondergeschikt.

Eric Vanthillo - juni 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Joanna McInerney

Illustrator
Jana Glatt

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2023

ISBN
9789047633914

Aantal pagina's
54

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Parade

Vertaler(s)
Florian Duijsens