De overval – De speurders van morgen, deel 1

Coverafbeelding van: De overval – De speurders van morgen, deel 1

Trefwoord(en)
overvallen
tijdreizen
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Jonas’ opa is een uitvinder. Al jaren probeert hij een tijdmachine te bouwen, zodat hij het dodelijke ongeval van Jonas’ vader kan voorkomen. Net wanneer hij denkt dat het eindelijk gelukt is, loopt de test mis door Maartje, een verwaande en irritante klasgenote van Jonas. Daardoor belandt Jonas’ opa in de toekomst, 1 dag verder. Via een tijdgenerator kunnen ze af en toe contact hebben. Zo kan opa Jonas waarschuwen voor een bankoverval met dodelijke slachtoffers. Het is aan Jonas en Maartje om de overval te verijdelen. En ondertussen moeten ze de tijdgenerator beschermen tegen een oud-collega van opa. Het wordt een race tegen de klok.

Tijdreizen spreken altijd tot de verbeelding. Ook hier zorgt het voor een spannende invalshoek, want omdat opa slechts 1 dag in de toekomst belandt en hij contact kan houden, worden er heel wat mogelijkheden gecreëerd voor de achterblijvers. Zij zullen heel wat moed nodig hebben om onheil te voorkomen.
De personages zijn raak gekozen. Eigenlijk moeten ze niets van elkaar weten. Jonas is de sukkel van de klas en Maartje de verwaandste met een grote mond. Omdat ze moeten samenwerken voor een schoolwerk, belandt Maartje midden in dit avontuur. Ze is er zelfs de oorzaak van. Haar nieuwsgierigheid is echter zo groot dat ze al snel het initiatief neemt en Jonas mee op sleeptouw neemt. Hun verstandhouding groeit naarmate de spanning stijgt. En na het succesvolle einde wordt er al een aanzet gegeven voor een nieuw avontuur. Want natuurlijk biedt dit gegeven nog heel wat stof voor nieuwe verhalen.
Een spannend en vlot geschreven verhaal, voorzien van donkere illustraties die de spanning in het verhaal extra in de verf zetten.

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jeroen van Berckum   

Illustrator
Marianne van der Walle

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
De speurders van morgen

Jaartal
2022

ISBN
9789044844061

Aantal pagina's
114

Prijs
€14,95