De orkaan – Krypto, deel 2

Coverafbeelding van: De orkaan – Krypto, deel 2

Trefwoord(en)
redden
strips

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Krako is nog steeds opgesloten in het zeeaquarium in Salvik. Als het aquarium moet sluiten voor een naderende storm, grijpen Orelia en haar vrienden hun kans om Krako te bevrijden en terug te verenigen met Kleine Krako die vrij in zee zwemt. Maar alles loopt niet zoals gepland. En dan duikt er nog een ander zeemonster op in Salvik.

Deze strip in een klein formaat is het tweede deel rond Orelia en de ontdekking van een vreemd onderwaterwezen. Het is het vervolg van het eerste deel en kan moeilijk apart gelezen worden, dan zijn een aantal elementen echt minder duidelijk.
De tekeningen zijn in een bepaalde stijl maar kunnen de lezer/kijker wel aanspreken. Er worden heel wat donkergroene tinten gebruikt om nachtelijke en onderwatertaferelen af te beelden. Als er al een kader rond de tekeningen staat is die zwart om nog meer de donkerte te benadrukken. Door het telkens veranderende perspectief zijn de tekeningen heel dynamisch. Met het beperkt aantal tekstballonnen overheerst de sfeer van de tekeningen en spreken die voor zich voor de gebeurtenissen.
Orelia is een vrolijk en vrij naar de wereld kijkend pleegkind dat erg veel ruimte krijgt van haar pleegouders. De zeewezens zijn erg bijzonder en Orelia lijkt ze te begrijpen. De baas van het aquarium wil koste wat kost het zeewezen houden, als publiekstrekker, en hij houdt geen rekening met de gemoedstoestand van het wezen. Ook Bern, de oude visser waarmee Orelia bevriend is, speelt weer een belangrijke rol.
Het verhaal is nog steeds niet af en zal vervolgd worden.
Leuk om te lezen en te bekijken. Het is uitkijken naar het vervolg.

Pol Van Damme - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Hans Jørgen Sandnes

Illustrator
Hans Jørgen Sandnes

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Reeks
Krypto

Jaartal
2022

ISBN
9789051168853

Aantal pagina's
119

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Krypto - Orkanen

Vertaler(s)
Lammie Post-Oostenbrink