De Opdracht – Boy Nobody, deel 2

Coverafbeelding van: De Opdracht – Boy Nobody, deel 2

Trefwoord(en)
spionage
geheim genootschap
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Boy Nobody krijgt van Het Programma – de uiterst geheime organisatie waar hij voor werkt – de opdracht om de leider van een militair opleidingskamp uit te schakelen. Zijn opdracht blijkt moeilijker dan verwacht en tegen de orders van Het Programma in infiltreert hij in het kamp. Daar verliest hij echter alle contact met Het Programma. Hij staat er helemaal alleen voor en niets is nog wat het lijkt. Hoe geraakt hij uit dit wespennest?

Vanaf de eerste bladzijde wordt de lezer meegesleurd in het verhaal van Boy Nobody. Het personage van deze jonge, koele huurmoordenaar is gekend vanuit het eerste boek. De lezer weet dan ook dat Boy Nobody getraind is om zijn opdrachten uit te voeren zonder erbij na te denken waarom hij ze moet doen. Enkel het doel telt. Maar in dit verhaal komen al zijn zekerheden op losse schroeven te staan.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Boy Nobody, in de ik-vorm. De lezer weet dus niet meer dan Boy Nobody zelf.
Het verhaal heeft heel wat vaart en houdt de lezer geboeid met de spectaculaire acties die Boy Nobody – al dan niet noodgedwongen – moet ondernemen. Het verhaal zal zeker in de smaak vallen van fans van de Alex Rider-verhalen van Anthony Horowitz. Mogelijk zal het ook eerder avontuurlijke jongens dan meisjes aanspreken.
De verschillende gebeurtenissen komen heel realistisch over en de beschrijvingen geven de lezer een filmisch beeld van de plekken waar alles zich afspeelt en de acties van Boy Nobody. Ook de andere personages worden levensecht beschreven en de dialogen komen vlot en natuurlijk over. De explosieve finale eindigt echter wat in mineur omdat ze nogal ongeloofwaardig overkomt. Dat is wel jammer voor dit erg spannende verhaal.
Al bij al toch een erg spannende thriller die beslist de moeite waard is.

Pol Van Damme - december 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Allen Zadoff   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Boy Nobody

Jaartal
2014

ISBN
9789044822861

Aantal pagina's
383

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Lost Mission

Vertaler(s)
Margot van Hummel