De oogarts

Coverafbeelding van: De oogarts

Trefwoord(en)
dokters
ogen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Iedereen heeft twee ogen om mee te kijken. Maar soms zijn er kinderen die problemen hebben met dat kijken. Gelukkig kunnen ze dan naar de oogarts gaan. Die heeft allerlei toestellen om je ogen te onderzoeken. Je moet er in een grote stoel gaan zitten die omhoog en omlaag kan. Zo kan de oogarts je op de juiste hoogte plaatsen om vlot in je ogen te kunnen kijken. Daarvoor gebruikt ze een grote microscoop, zo kan ze tot binnen in je oog kijken. Ze heeft ook speciale kaarten die je met je linker- en rechteroog afzonderlijk moet bekijken. En een lampje dat je moet volgen, zodat de oogarts kan zien of je scheel kijkt. Ze heeft ook een gekke bril, met een groen en een rood glaasje in. Als je die opzet, moet je tekeningen kunnen herkennen in stipjesprenten. En dan is er de pasbril, waarmee ze kan onderzoeken wanneer je een kleine tekening het beste kan zien. Na zo’n onderzoek weet de oogarts hoe goed je ogen zijn, of dat je af en toe een oogpleister over een oog moet plakken, om het andere oog beter te leren kijken. En of je een bril nodig hebt, die je dan kan gaan uitkiezen in een brillenwinkel.

Alle onderzoeken die een oogarts kan uitvoeren worden hier uitgebreid in beeld gebracht. De tekeningen laten duidelijk zien wat er moet gebeuren. De begeleidende tekst geeft nog meer informatie, zodat het voor een kleuter bevattelijk wordt. Zo kan je met dit boek een bezoek aan de oogarts voorbereiden, of na een bezoek nog eens overlopen wat er allemaal gebeurd is. Dat is meteen ook de sterkte van deze boekenreeks over beroepen. Elke titel geeft een duidelijke uitleg over het gekozen beroep, helemaal op kleutermaat.
Een oogarts is geen arts waar elk kind mee te maken krijgt. Daarom is het extra handig om te kunnen uitleggen wat een bezoek aan de oogarts betekent. Door de heldere prenten en de duidelijke tekst kan een kleuter goed begrijpen wat er gaat gebeuren en hoeft daardoor niet bang te zijn. Hij zal eerder nieuwsgierig worden, zeker met de proefjes die achteraan in het boek vermeld staan.
Een mooie aanvulling van deze populaire en interessante beroepenreeks.

Mik Ghys - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Illustrator
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Beroepenreeks

Jaartal
2020

ISBN
9789044837766

Aantal pagina's
27

Prijs
€14,95