De ontvoerde schat – Dader op het spoor, deel 2

aanrader Coverafbeelding van: De ontvoerde schat – Dader op het spoor, deel 2

Trefwoord(en)
detective
treinen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Alex mag weer een mooie treinreis maken met zijn oom Ben, die reisjournalist is. De vorige keer beleefden ze een spannend avontuur op de Hooglanden-expres, waarbij Alex een belangrijke diefstal oploste. Nu reizen ze met de California Comet van Chicago naar San Francisco. Deze keer wil Alex  volop genieten van de treinreis, ook al heeft hij het gevoel dat er iets speciaals gaat gebeuren. Hij ontmoet Hélène, de dochter van een belangrijke miljonair. Ook Mason en zijn zus Hadley, die graag illusionist wil worden. Wanneer Hélène ontvoerd wordt, is Alex erg ongerust. Dat verandert echter in achterdocht wanneer hij merkt dat er dingen niet kloppen in het hele verhaal. Hij gaat samen met Mason en Hadley op onderzoek en komt tot een verrassende ontdekking.

Dit is opnieuw een spannend detectiveavontuur op een trein. Je houdt het niet voor mogelijk maar er gebeuren heel wat geheimzinnige dingen terwijl de trein rustig zijn traject aflegt. Opnieuw toont Alex hoe vindingrijk hij is. Zijn tekentalent helpt hem om dingen te zien die niet onmiddellijk opvallen. Zo kan hij samen met zijn nieuwe vrienden het mysterie oplossen. Die nieuwe vrienden komen trouwens goed van pas, want zonder de trucjes die Hadley Alex leerde en haar kijk op het gebeuren zou het avontuur helemaal anders lopen.
De karakters van de personages zijn knap uitgewerkt. Niet alleen bij de hoofdpersonages, ook de nevenpersonages kregen diepgang en zijn erg geloofwaardig. De spanning wordt knap opgebouwd en stijgt bij elke nieuwe ontdekking van Alex. Het verhaal krijgt geregeld een nieuwe wending, wanneer een verdachte plots niet meer verdacht is, of wanneer iemand ontmaskerd wordt. Een sterk verhaal dat je meesleurt van het begin tot het einde, vooral omdat je beseft dat elk detail belangrijk is. Zowel voor Alex als voor de lezer. Tussendoor krijg je ook nog wat treinweetjes mee, wat voor treinliefhebbers zeker een meerwaarde is.
Een spannend en boeiend detectiveverhaal, extra leuk voor treinfans. Een aanrader, net als het vorige avontuur van Alex.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
M.G. Leonard   
Sam Sedgman   

Illustrator
Elisa Paganelli   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Dader op het spoor

Jaartal
2021

ISBN
9789026149351

Aantal pagina's
298

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Adventures on Trains : Kidnap on the California Comet

Vertaler(s)
Marce Noordenbos