De Ontbijtclubdetectives. De zaak van de verloren voetbal

Coverafbeelding van: De Ontbijtclubdetectives. De zaak van de verloren voetbal

Trefwoord(en)
detective
vriendschap
voetbal

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Marcus zit in de put. De voetbal die hij kreeg van zijn nicht die hem allerlei voetbaltrucjes leerde, is kwijt. Marcus heeft hem over het hek van het schoolplein geschopt en alles wat achter dat hek belandt, verdwijnt. Dat zie je nooit meer terug. Wanneer Marcus een uitnodiging krijgt om zich aan te sluiten bij de ontbijtclubdetectives, krijgt hij nieuwe hoop. Hij maakt nieuwe vrienden en probeert samen met hen te ontdekken waar alle spullen van achter het hek naartoe zijn. Maar daarvoor moeten ze natuurlijk eerst zelf achter het hek gaan kijken. En dat gebeurt niet ongestraft…

Dit verhaal combineert twee verhaallijnen. Er is het verhaal van Marcus, die graag voetbalt maar sinds het verlies van zijn voetbal denkt dat niets hem nog lukt. Hij kijkt zo op naar zijn nicht dat hij de voetbal haast magische krachten geeft. Door het verlies ervan, kan hij niks meer. Durft hij niks meer. En er is het verhaal van de verdwenen spullen, het detectiveverhaal waarbij Marcus en zijn nieuwe vrienden, die hij eerst geen vrienden wil noemen, het raadsel oplossen. Marcus ziet de ontbijtclubdetectives alleen maar als een hulpmiddel om zijn voetbal terug te krijgen. Wanneer dat niet lijkt te lukken, laat hij hen in de steek. Tot hij merkt dat hij hen mist, dat ze belangrijker geworden zijn dan hij dacht.
Al die gegevens worden verweven in een spannend avontuur, met de voetbal als centrale rode draad. Een luchtige bladspiegel en een expressieve lay-out zorgen voor een toegankelijk boek, met stripachtige illustraties die het verhaal mooi aanvullen.
Een luchtig en grappig detectiveverhaal.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Marcus Rashford
Alex Falase-Koya

Illustrator
Marta Kissi   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2023

ISBN
9789048321452

Aantal pagina's
254

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Breakfast Club Adventures – The Beast Beyond the Fence

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels
Vitataal