De onmogelijke jongen

Coverafbeelding van: De onmogelijke jongen

Trefwoord(en)
fantasie
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Sarah, de beste vriendin van Oleg en Emma, is verhuisd en ze missen haar heel erg. Daarom hebben ze op school een nieuw spel bedacht wanneer de meester niet oplet in de klas. Dan verzinnen ze een nieuwe leerling, met een voorgeschiedenis en een karakter dat bij hen zou passen. Wanneer er een invaller komt lesgeven, geven Oleg en Emma zelfs een opstel af, geschreven door de door hen bedachte Sebastiaan Koolen. Ze zetten zelfs zijn naam op de leerlingenlijst. Groot is hun verbazing wanneer er plots een jongen opduikt die beweert Sebastiaan Koolen te heten. Zijn raket heeft panne en daardoor belandt hij bij Oleg en Emma. Die voelen zich verantwoordelijk voor hem en nemen hem mee naar de klas. Al snel wordt duidelijk dat er jacht gemaakt wordt op Sebastiaan. Hij mag helemaal niet bestaan en moet terug verdwijnen. Dat proberen Oleg en Emma te verhinderen. En ondertussen proberen ze uit te zoeken wat er aan de hand is. Want er lopen ook sneeuwvrouwen ’s nachts door de straten en de klusjesman op school lijkt nooit ouder te worden.

Dit fantasierijke verhaal wordt al snel erg spannend. Voor Oleg en Emma zeker, omdat hun gefantaseerde klasgenoot plots werkelijkheid wordt. Zo ontdekken ze dat er nog wel meer fantasieën werkelijkheid geworden zijn. Ze worden opgejaagd door wetenschappers, wat voor veel actie en spanning zorgt. En uiteraard ook veel humor, want Sebastiaan is een vrolijk personage dat voor heel wat leven in de klas zorgt. Naast de belevenissen met Sebastiaan is er ook nog de rare verstandhouding tussen twee leerkrachten, die in een ver verleden samen iets vervelends meemaakten. Een situatie die toch even tot nadenken stemt, want het draait rond pesten en hoe dat het leven van de betrokkenen kan beïnvloeden.
De personages worden erg karikaturaal beschreven, wat perfect past in dit verhaal. Het maakt alles spannender en grappiger. Enkele strakke illustraties verluchten de vele avonturen.
Een mysterieus en spannend avontuur over wonderlijke fantasie.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ben Brooks

Illustrator
George Ermos

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2020

ISBN
9789048318612

Aantal pagina's
283

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Impossible Boy

Vertaler(s)
Erika Venis