De omhelzing

Tijdens een wandeling in de natuur keuvelden Ben en zijn moeder over uniek zijn en over eenzaamheid. Over jezelf zijn en over verbonden zijn met anderen. Ben begreep niet dat hij enig is in de hele wijde wereld, en zijn hond Mirakel en zijn mama en papa ook, en dat ze toch met zijn allen innig verbonden zijn. Tot uiteindelijk een warme omhelzing alles duidelijk maakte…

De Israëlische auteur David Grossman is zowat een expert in dit soort filosofische verhalen met weinig actie maar des te meer innerlijke beroering. Hij wikt en weegt zijn woorden en construeert heldere verhalen rond een thema, zoals hier: uniek zijn en toch verbonden zijn met elkaar. De eenvoudige zinnetjes creëren een rustig leestempo en doen je nadenken over je eigen functioneren in de wereld. Zo opent de auteur je gedachten en geeft je voer voor lange, intense gesprekken.
Daarom ook spreekt dit verhaal zowel jong (vanaf 5 jaar) als oud aan.
De luchtige prenten in broze potloodlijnen kloppen hier perfect bij. Zij doen meer vermoeden dan er getekend staat. De gezichtloze figuren, de weinige details in de omgevingen, de grote witruimtes in de composities, alles ondersteunt het vermoeden en het denken. Zo laat ook de illustrator veel ruimte voor je eigen interpretatie en gedachtegang.
Een broos werkje om stilletjes te koesteren. Alleen of met zijn tweetjes (of meer).

Eric Vanthillo - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
David Grossman   

Illustrator
Michal Rovner

Uitgeverij
Cossee   


Jaartal
2011

ISBN
9789059369740

Aantal pagina's
40

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Hebreeuws

Originele titel
Hibuk

Vertaler(s)
Edward van de Vendel