De oase van Douz

Coverafbeelding van: De oase van Douz

Trefwoord(en)
muziek
reizen
avontuur
missen
heimwee

Genre
luisterboek

Vanaf
5 jaar

Koekoek in de klok en Koekoek in het bos zijn buren en vrienden maar wel erg verschillend. Koekoek Klok is een dromer en wil op avontuur. Dankzij een rijke sjeik lukt hem dat. In zijn gouden koffer zal hij een stuk van de wereld zien. Zo belandt hij in de oase van Douz in Tunesië. Na een conflict op de plaatselijke markt mist hij zijn thuis en zijn vriend Koekoek Bos en reist hij verder in een kooi met een aapje. De karavaan brengt hem over zee naar Spanje, waar hij vergast wordt op een uitbundig feest. Maar ook daar mist hij weer zijn thuis en zijn vriend. En de volgende halte is Parijs. Hij verwondert zich over zoveel schoonheid. Maar toch… En snel is hij terug thuis bij zijn goede vriend Koekoek Bos. Het weerzien is hartverwarmend en door de verhalen van Koekoek Klok worden beide koekoeken trekvogels.

Alle goede bedoelingen ten spijt mist dit verhaal diepgang en beklijft het niet. De pseudo-poëtische taal is stroef en vaak te moeilijk voor het betreffende doelpubliek. De zachtgekleurde illustraties zijn lieflijk maar kunnen het geheel geen meerwaarde geven. De lay-out die slordig oogt al evenmin.
Wat het geheel wel duidelijk een meerwaarde geeft is de cd met daarop de vertelling, ondersteund door de muziek van Brassery. Dit ensemble van koperblazers speelt met plezier en varieert op thema’s dat het een lieve lust is. Hun muziek werkt aanstekelijk op zowel jong als oud. Zij hebben een duidelijk doel voor ogen waarbij zij hun kwalitatieve muziek willen koppelen aan educatie waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Daartoe hoort bij dit boek ook een app die je kan downloaden via een persoonlijke code. Die app maakt het mogelijk om je eigen verhaal te creëren en in te spreken en te voorzien van een eigen soundtrack. Die stel je samen uit vele geluidsfragmenten van Brassery. Het uiteindelijke resultaat kan je downloaden als je persoonlijke verhaal. Een knap stukje technologie, gebruiksvriendelijk en origineel!
Ideaal voor gebruik in zowel groepen als klassen als individueel thuis.

Eric Vanthillo - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Wim Urgel

Illustrator
Marijke Van den Acker

Uitgeverij
Kramat   


Jaartal
2018

ISBN
9789462420908

Aantal pagina's
36

Prijs
€19,50


Aantal CD's
1

Duurtijd
32:26

Verteller
Nele Goossens   

Componist
Marc Goris