De (niet zo) Rampzalige Avonturen Van Herre

Coverafbeelding van: De (niet zo) Rampzalige Avonturen Van Herre

Trefwoord(en)
durven
helpen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Nadat Herres vader verdwenen is, werd Herres moeder doodsbang dat er met Herre ook iets zou gebeuren. Ze verzamelt alle berichten over gevaarlijke situaties, die ze aan Herre voorleest als hij wil buitenspelen, of mee wil doen met de gymles of op schoolreis wil. Ook fietsen, skaten of naar een survivalverjaardagsfeestje gaan is uitgesloten. Herre is het gewoon, maar op school wordt hij daardoor wel gepest.
Dan komt er een nieuwe buurman naast hen wonen. De oude man neemt Herre geregeld mee op sleeptouw, zogezegd om boodschappen voor hem te doen, wat Herres moeder natuurlijk goed vindt. Maar dankzij Meneer Teunissen redt Herre een meisje, verstopt haar in zijn tuinhuis en zoekt naar een oplossing voor haar probleem. Ondertussen redt hij nog een dame uit een brandend huis en een hondje van de verdrinkingsdood. Wat gaat zijn moeder daarvan zeggen als het uitkomt? En wie is die meneer Teunissen eigenlijk?

Door de avonturen die Herre beleeft, merkt hij dat hij moedig kan zijn en oplossingen kan bedenken voor problemen. Daardoor voelt hij zich beter in zijn vel en sterker tegenover zijn moeder, die hem overbeschermt. Dankzij de hulp van meneer Teunissen zullen Herre en zijn mama een nieuwe manier vinden om met elkaar om te gaan. Meneer Teunissen is een mysterieus figuur die de sleutel is van het hele verhaal. Wie of wat hij is blijft een mysterie, maar hij helpt Herre en zijn moeder om gelukkiger te worden.
Een vrolijk en spannend verhaal, met een mysterieus tintje. En met vrolijke illustraties.

Bekroond met de Pluim van de Nederlandse Kinderjury 2017.

Mik Ghys - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Marte Jongbloed   

Illustrator
Iris Boter   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2016

ISBN
9789024574018

Aantal pagina's
271

Prijs
€14,99