De niet meer zo Kleine Prinses Verhalen

Coverafbeelding van: De niet meer zo Kleine Prinses Verhalen

Trefwoord(en)
prinsessen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

De Kleine Prinses is niet meer zo klein. Dat beseft de koning maar al te goed. Hij roept iedereen in het paleis samen om mee een oplossing te bedenken voor een lastig probleem. De Kleine Prinses zou met haar echte naam aangesproken moeten worden. Iedereen schrikt zich een bult, want de naam van de Kleine Prinses is afgrijselijk. Ondertussen heeft de Kleine Prinses door dat er iets aan de hand is. Maar iedereen die ze in het paleis aanspreekt, ontwijkt haar vraag. Niemand durft haar naam zeggen. Tot de koning niet meer kan ontsnappen en haar officiële namen opnoemt. De prinses is eerst boos maar dan vindt ze toch een oplossing.
Als niet meer zo kleine prinses kan ze nog meer haar zin doen. Ze is nijdig als er een onbekende jongen met haar moet komen spelen, maar tot haar verbazing bedenkt hij leuke dingen. Ze ontdekken zelfs een verborgen kamer. Dit nieuwe vriendje mag nog een keer langskomen…

De Kleine Prinses is vooral bekend door de vele prentenboeken die Tony Ross illustreerde. Dat deed hij ook met dit leesboek, waarin 2 verhalen staan over de niet meer zo kleine prinses. Zo krijgt ze een nieuwe toekomst met een nieuw lezerspubliek. Herkenbare thema’s in een humoristisch jasje. Vrolijke, pittige verhalen om zelf te lezen, voorzien van veel typische Tony Ross-illustraties.

Mik Ghys - november 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Wendy Finney

Illustrator
Tony Ross

Uitgeverij
Memphis Belle   


Jaartal
2015

ISBN
9789089412881

Aantal pagina's
124

Prijs
€12,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Not So Little Princess : What’s my Name - Best Friends

Vertaler(s)
Loes Randazzo