De Neehoorn

Coverafbeelding van: De Neehoorn

Trefwoord(en)
eenhoorn
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Voor iedereen die gelooft dat in het rijk der eenhoorns het altijd ‘koek en ei’ is, dat alle dieren er samenleven in liefde en vrede en dat iedereen er voortdurend op een roze wolk leeft, voor hen is dit kleurrijke prentenboek een absolute must! Maar ook voor ieder ander. Want deze verrassende en originele kijk op dit fabelachtige dier moet je gezien (en gelezen) hebben om het te geloven. Het toont je dat het ook anders kan… Met veel fantasie en dolle pret.
Het hoofdpersonage is de eenhoren (“sorry, eigenlijk is het eenhoorn maar het moest rijmen op ‘van voren’”) die zich totaal niet thuis voelt tussen al die andere eenhoorns en hun voortdurende lievigheid. Vandaar is zijn antwoord op elke vraag steeds “Nee!”. Tegen gesuikerd geluksgras bij de koninklijke coniferen zegt hij “Nee!”. Voor een dagje bij de troetelengelen op suikerwolken zo donzig zacht zegt hij “Nee!”. En tegen zoveel meer. Eigenlijk tegen bijna alles. Tot hij besluit dat hij er genoeg van heeft en hij het heft in eigen handen neemt. Zo ontmoet hij nieuwe vrienden die hem heel wat beter liggen: de WATbeer, de KUS-m’n-KONT-hond en de WELLES-prinses. Samen kunnen ze uren chagrijnig zijn, want een slecht humeur hebben vinden ze zoveel leuker.

Dit hilarische verhaal is het resultaat van een meer dan originele brainstorm over ‘de andere kant’ van eenhoorns en alles wat lief en aardig is. Wat de doelgroep veel plezier verschaft. Want zeg nu eerlijk: wat is er leuker dan ‘Foert’ te zeggen tegen alle mainstream en alle vastgeroeste clichés?
De tekst op rijm (of niet als de NEEhoorn het beu is…) vertelt het verhaal met uitgebreide woordenschat en hilarische zinnen. Heerlijk (voor)leesvoer voor lange momenten samen met veel gegniffel, ondeugende knipogen en af en toe een bulderende lach.
Ook een pluim voor de vertaler, die al deze rijmende zinnen moest bewerken naar een vlotte Nederlandse taal. Waar hij perfect in geslaagd is.
De al even hilarische prenten vertellen mee het verhaal. Met veel expressie en nog meer humor schildert en tekent de illustrator composities met veel details die je aandacht vasthouden.
Een meer dan origineel werk dat tegelijkertijd ook perfect aansluit op die levensfase uit ons mensenleven waarin “Nee!” het enige antwoord is…

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Marc-Uwe Kling   

Illustrator
Astrid Henn   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2020

ISBN
9789021422954

Aantal pagina's
46

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Das NEINhorn

Vertaler(s)
Jaap Robben