De nachtmerriewinkel en de verdwenen tanden

Coverafbeelding van: De nachtmerriewinkel en de verdwenen tanden

Trefwoord(en)
vampiers
tanden
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Nina werkt als hulpje in de nachtmerriewinkel van meneer Spoek. Wanneer ze na haar werk een ijsje wil gaan kopen, moet ze de ijsverkoopster redden. Die wordt gebeten door een vampier zonder tanden. Nina neemt de vampier mee naar de nachtmerriewinkel om nieuwe tanden te zoeken. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze dat er iemand allerlei vampierspullen steelt. Samen met meneer Spoek en winkelgeest Pieter gaan ze op zoek naar de dader.

Er gebeuren rare dingen in de nachtmerriewinkel. Die locatie spreekt tot de verbeelding, net als de vele personages in dit verhaal. Naast enkele gewone mensen, zoals Nina, meneer Spoek en Irma de ijsverkoopster, spelen een geest, een octopus als winkelmascotte en een vampier een belangrijke rol. Ze zijn helemaal niet griezelig, waardoor het verhaal erg humoristisch wordt. De geest is immers bang voor trolletjes en de vampier is zijn tanden kwijt. Voor het verhaal begint, worden alle personages netjes voorgesteld, zo ken je meteen de hoofdrolspelers.
De tekst leest vlot en past netjes in de illustraties. Die zijn erg kleurrijk en grappig, met leuke details. Een geslaagde combinatie voor jonge lezers die niet van dikke boeken houden en graag veel illustraties bekijken.
Een grappig avontuur in een griezelige omgeving.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Magdalena Hai   

Illustrator
Teemu Juhani   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2021

ISBN
9789051167863

Aantal pagina's
61

Prijs
€10,95


Vertaald uit
Fins

Originele titel
Painajaispuoti, Hampaat hukassa

Vertaler(s)
Petri Hoogendijk