De nachtlantaarn

Nathan en zijn moeder zijn hun huis uit gevlucht. De nieuwe vriend van Nathans moeder terroriseert hen en de enige manier om te ontsnappen is weglopen. Ze belanden in een klein vervallen huisje midden in een bos. Nathans moeder laat hem alleen om boodschappen te doen maar keert niet terug. Nathan is erg ongerust. Zo ongerust dat het ingebeelde vriendje dat hij vroeger had weer opduikt. Die probeert hem af te leiden en moed in te spreken. Dan duikt plots een meisje op dat een raadsel uit het verleden wil oplossen. Nathan heeft geen zin in haar aandacht maar laat zich toch op sleeptouw nemen. Samen kunnen ze het oude raadsel oplossen. En misschien ook de verdwijning van zijn moeder?

Dit verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in de geest van Nathan. Hij is alleen en voelt zich eenzaam. Hij weet niet wat er met zijn moeder gebeurd is. Hij vreest dat ze terug naar haar vriend gegaan is en hem heeft verlaten. Tegelijk beseft hij dat ook zij echt weg wou, dus dat er iets anders gebeurd moet zijn. Die onzekerheid laat hem hulp zoeken in zijn fantasie. En die is veel groter dan hij zelf beseft.
Dit is een gevoelig verhaal, met veel kou in de realiteit en in Nathans gevoelsleven. Hoe eenzaam hij ook is, hij is een volhouder. Hij gaat op ontdekking, vindt troost bij het vreemde meisje en blijft hopen dat zijn moeder terugkomt. Een aangrijpend en vooral onvoorspelbaar verhaal.

Mik Ghys - juni 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Lisa Thompson   

Uitgeverij
Meis & Maas   


Jaartal
2018

ISBN
9789030503644

Aantal pagina's
256

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Light Jar

Vertaler(s)
Anneke Bok