De Nachtbrenger – Vuur en As, deel 3

Coverafbeelding van: De Nachtbrenger – Vuur en As, deel 3

Trefwoord(en)
fantasy
machtsstrijd
magie
maatschappij

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Het Imperium staat onder druk. Niet alleen door de acties van het verzet maar ook door een belegering door een ander volk. Helene is als Bloedklauwier verwikkeld in een strijd tegen de Commandant terwijl ze ondertussen haar zus wil beschermen tegen de Keizer. Elias van zijn kant zit vast in het Wachtoord maar wil zijn leven niet zomaar opgeven om als Zielenvanger te dienen. Laia wordt heen en weer geslingerd tussen het verzet en haar strijd tegen de Nachtbrenger. Maar die heeft zo zijn eigen agenda.

Dit is het derde deel van de reeks ‘Vuur en As’ waarin een Spartaanse maatschappij heerst die weinig op heeft met andere groepen binnen haar Imperium. Spatte in de vorige delen de acties en de intriges van de bladzijden dan werd dit deel helemaal anders opgevat. Het verhaal wordt nog steeds verteld vanuit het standpunt van de hoofdpersonages: Helene als Bloefklauwier, Elias als Zielenvanger en Laia als verzetsstrijder. Het eerst en laatste hoofdstuk worden echter verteld vanuit het standpunt van De Nachtbrenger. Dat is een wezen dat een bijzonder belangrijke rol speelt in het verhaal. Het is alleen niet duidelijk welke rol. Want enerzijds strijdt hij tegen het Imperium, anderzijds helpt hij het. Terwijl zijn doel nog helemaal ergens anders ligt.
Het verhaal mist de enorme vaart uit de eerste delen. De personages verliezen zich in de gebeurtenissen en het verhaal baadt in een sfeer van verraad en intriges waarop ze geen vat hebben. De ‘geesten’ en ‘djinns’ verwarren de normale gang van zaken en trekken alles naar zich toe. Met desastreuze gevolgen voor het Imperium en zijn bewoners.
De lezer moet zich erg inspannen om het verhaal te volgen en zich een beeld te vormen van wat er aan de hand is.
Een erg donker en moeilijk vatbaar deel van een reeks die heel veelbelovend was.

Pol Van Damme - april 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Sabaa Tahir   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Vuur en as

Jaartal
2018

ISBN
9789024580552

Aantal pagina's
427

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Reaper at the Gates

Vertaler(s)
Anne-Marieke Buijs