De nacht van de bliksemregen

Coverafbeelding van: De nacht van de bliksemregen

Trefwoord(en)
Parijs
tijdreizen
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Na de plotse dood van haar moeder leeft Lana bij haar opa in Parijs. Niets kan haar echt nog boeien. Tot ze op een dag een pakje krijgt met daarin een raadselachtig voorwerp en een vreemde brief. Die draagt haar op om naar de Eiffeltoren te gaan, want daar zal ze naar het verleden kunnen reizen. Dit zou haar de kans geven alles te veranderen. Zelfs een hevige storm kan Lana niet tegenhouden.

Met dit verhaal keert de lezer, samen met Lana, een heel aantal jaren terug in de tijd. Een onmogelijk gebeuren, maar iedereen heeft wel zo’n moment waarop hij de tijd zou willen terugdraaien.
Het avontuur dat Lana beleeft, geeft haar de tijd om het plotse overlijden van haar moeder eindelijk een plaats te geven. Dat ze daarvoor heel Parijs moet doorkruisen en zich in netelige situaties begeeft, maakt het natuurlijk niet makkelijker. Gelukkig voor haar ontmoet ze een handige jongen die haar helpt.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Lana. Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op zodat de lezer geboeid blijft. Daarnaast krijgt de lezer nog een beeld van een aantal plekken in Parijs waar het verhaal zich afspeelt.
Leuk verhaal met een onmogelijk gegeven met toch dat iets meer; een dramatisch gebeuren een plaats te geven en te kunnen verwerken en verder te kunnen met het leven.

Pol Van Damme - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Myron van der Velden   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2023

ISBN
9789025884253

Aantal pagina's
133

Prijs
€16,99