De mutsels van Moppe

Coverafbeelding van: De mutsels van Moppe

Trefwoord(en)
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

De Boeboeks Pit en Puf worden dikke vrienden met Moppe, een alpaca van het Snoezelhof. Moppe is een echte deugniet en altijd in voor een grapje. Door zijn onbesuisd rennen door het bos zit zijn wol vol met stukjes hout en blaadjes en is dus niet geschikt om er mutsen, sjaals of truien mee te breien. Daarover is Moppe erg verdrietig. Pit en Puf bedenken een plan.

Dit erg eenvoudige verhaaltje is in de eerste plaats bedoeld om het Snoezelhof in beeld te brengen. Dat is een boerderij waar kinderen kunnen kennismaken met deze dieren die oorspronkelijk in de Andes in Zuid-Amerika leefden, maar ook in onze streken blijken te gedijen. Door hun zachte karakter zijn ze ook geschikt om kinderen te leren omgaan met deze dieren. Achter het verhaal is een groot aantal bladzijden over deze dieren en de boerderij opgenomen.
Het verhaaltje zelf is een typisch Marc-de Bel-Boeboekverhaal. De Boeboeks zijn echte speelvogels die met hun vriendjes veel plezier willen maken en Moppe heel graag opnemen in hun vriendengroepje. Daarnaast willen ze hun oma en Moppe helpen in een soort win-win situatie waardoor ze allebei weer vrolijk worden en iedereen rondom hen er mee van laten genieten.
Voor lezers die gewend zijn aan de illustraties in de vorige Boeboek-verhalen is het wel even wennen. De vele kleurrijke illustraties vullen evenveel plaats als de eenvoudige tekst en zijn op bijna elke bladzijde aanwezig.
Een makkelijk leesbaar verhaal, met heel veel illustraties, dat de alpaca-boerderij onder de aandacht brengt.

Pol Van Damme - oktober 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Max Goovaerts

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2017

ISBN
9789461317346

Aantal pagina's
67

Prijs
€14,99