De mooiste verhalen uit de klassieke muziek

Gottmer publiceerde in een ver (en niet zo ver) verleden fraai uitgegeven boekjes met cd over verhalende klassieke muziekwerken. Elk verhaal werd bewerkt en geïllustreerd door verschillende hedendaagse auteurs en illustratoren. Kosten noch moeite werden gespaard om elke publicatie te doen schitteren.
Van die verhalen vind je er nu 8 in deze dikke, stevige bundel van wel 250 pagina’s terug, luxueus uitgegeven met een linnen rug. Schittering in 8-voud dus…
– Doornroosje (Pjotr Iljitsj Tsjaikovski) werd bewerkt door Erik van Os en Elle van Lieshout tot een vlot (voor)leesbaar sprookje en geïllustreerd door Charlotte Dematons. Haar sfeervolle prenten ogen klassiek en versterken zo perfect de sprookjessfeer.
– Peter en de wolf (Sergej Prokofjev) werd geïllustreerd door Sieb Posthuma. Zijn prenten ogen eigentijds en tonen zich met veel humor. De tekst erbij vertelt op een vlotte wijze het verhaal van Peter en de vele dieren.
– De notenkraker (Pjotr Iljitsj Tsjaikovski) werd bewerkt en geïllustreerd door Harmen van Straaten. Hij maakte van het verhaal vol sfeer en magie een sprookje dat je in zijn ban houdt.
– De schilderijententoonstelling (Modest Moessorgski) werd bewerkt door Bette Westera. Zij leidt je rond als een volleerde gids langs de verschillende schilderijen met een vlotte tekst vol fantasie op rijm. De al even vlotte en speelse illustraties van Philip Hopman versterken de sfeer.
– Assepoester (Sergej Prokofjev) werd vlot bewerkt door Marjolijn Hof en geïllustreerd door Martijn van der Linden. Zijn kleurrijke prenten ogen eigentijds met hun dikke omlijningen.
– Het carnaval der dieren (Camille Saint-Saëns) werd bewerkt door Ivo de Wijs. Hij schreef 24 speelse gedichten bij alle dieren die meelopen in de stoet. De al even speelse illustraties van Thé Tjong-Khing geven aan de dieren een gezicht (en expressie).
– Het zwanenmeer (Pjotr Iljitsj Tsjaikovski) werd bewerkt door Marjet Huiberts. Zij vertelt het klassieke verhaal op een vlotte wijze. Je ziet het zo voor je ogen gebeuren. De illustraties van Noëlle Smit verbeelden perfect het verhaal.
– Peer Gynt (Edvard Grieg) werd bewerkt door Bette Westera. Zij baseerde zich op het toneelstuk van Henrik Ibsen en schreef 14 vlot leesbare, korte theaterscènetjes die telkens door verschillende personen kunnen gelezen worden. De illustraties van Sylvia Weve zijn bijzonder speels en vol fantasie.
De cd’s die de aparte publicaties vroeger begeleidden, werden hier vervangen door een QR-code die je leidt naar een speellijst van bijna alle muziekstukken en voorgelezen verhalen op Spotify. De muziek werd uitgevoerd door internationale, gerenommeerde orkesten en de verhalen werden voorgelezen door bekende Nederlanders zoals Jasperina de Jong, Karin Bloemen, Carice van Houten, Ivo de Wijs, Kitty Courbois, en anderen.
Dit is een niet te missen, lijvig werk met klassieke muziek als centrale thema en waarin vele stijlen aan bod komen. Afwisseling troef en kwaliteit verzekerd!
Goed voor eindeloze momenten vol verwondering van luisteren, (voor)lezen en kijken. Een boeiende wereld van klassieke muziek en fijne verhalen zal zich voor je openen…

Eric Vanthillo - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2022

ISBN
9789025777081

Aantal pagina's
252

Prijs
€25,99